Naslovna » Izlasci » Film » Dvorana KCB – jesen 2016.
Dvorana KCB: Grlom u jagode
Dvorana KCB: Grlom u jagode

Dvorana KCB – jesen 2016.

U jesenjem delu sezone, Dvorana KCB će posetioce dočekati ulepšana i opremljena za nove vrste programa.

U ovom bioskopu će se i dalje prikazivati evropski i umetnički filmovi. Uvode se Dečji dan i Dan tinejdžerskog filma, kao posebne programe koji će mlađoj publici ponuditi kvalitetne evropske filmove namenjene za njihov uzrast, kao i za ovu priliku posebno osmišljene radionice.

Kako je dugometražni dokumentarni film globalno u velikom usponu i ima vernu publiku u našem bioskopu, u saradnji sa novoosnovanim udruženjem Dokumentaristi Srbije (DokSrbija) biće pokrenut program Doku dan, koji će predstavljati tematski programirane domaće i svetske dokumentarce.

Dvorana KCB i domaći film

U nastavku sezone pokreće se i serija Razgovori o domaćem filmu.

Svake prve subote posle premijera domaćih filmova dolaziće u bioskop članovi ekipe filma u otvorenom razgovoru sa publikom.

Ovakvi susreti, osim na festivalima, do sada nisu bili praksa u našoj sredini, pa će sigurno biti zanimljivi i dragoceni kako publici, tako i samim autorima. Ovaj program KCB organizuje u saradnji sa Asocijacijom filmskih reditelja i scenarista.

Od pojedinačnih projekata u jesenjoj sezoni, u drugoj polovini oktobra, posebno se izdvaja obeležavanje 40 godina od premijere serije „Grlom u jagode“.

Povodom jubileja, u bioskopu će biti prikazana kultna serija, uz gostovanje autorskog tima, izložbu u foajeu i bogato islustrovanu i originalno koncipiranu knjigu o seriji.

Uvodi se i poseban dan u nedelji sa popustom za studente i penzionere. (danubeogradu.rs)

Dvorana KCB – do kraja godine

• Septembar
Nešto sasvim drugačije – Dead Lake Horor Festival će publici predstaviti presek najznačajnijih dugomentražnih ostvarenja horor žanra iz celog sveta.

• Oktobar
Prošle godine, Goethe Fest je zabeležio najveću posetu do sada. Gotovo sve večernje projekcije bile su rasprodate. Ovog oktobra selecija najboljih recentnih nemačkih filmova po izboru direktora Gete Instituta Matijasa Milera Viferiga opravdaće velika očekivanja.

Kraj oktobra rezervisan je za veliki projekat obeležavanja jubileja jedne od najboljih i najvoljenijih domaćih serija – 40 godina serije „Grlom u jagode“.

• Novembar
Početak novembra tradicionalno je rezervisan za međunarodni festival angažovanog filma Slobodna zona, dok će na samom kraju meseca početi 22. izdanje Festivala autorskog filma.

• Decembar
Tokom prve nedelje decembra nastavljaju se projekcije najboljih autorskih filmova iz celog sveta u okviru Festivala autorskog filma.

Najkraći dan u godini, 21. decembar, proglašen je za Međunarodni dan kratkog filma. DKC se ove godine pridružuje svetskoj proslavi kratke forme posebnim programom Najkraći dan koji će biti koncipiran i organizovan u saradnji sa udruženjem za edukaciju u oblasti audio-vizuelnih medija Filmkultura.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.