Naslovna » Izlasci » Sport » Finale Vip Beach Mastersa od 24. avgusta na Adi
Beach Volleyball, takmičenja na Adi. Foto: VIP
Beach Volleyball, takmičenja na Adi. Foto: VIP

Finale Vip Beach Mastersa od 24. avgusta na Adi

Finalna takmičenja Vip Beach Mastersa 2016 – devetog Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, biće održana od srede 24. do subote 27. avgusta na Adi Ciganliji.

Posle osam gradova u kojima su organizovani turniri u prethodna dva meseca, Vip Beach Masters karavan stiže u Beograd gde će, nakon četvorodnevnog nadmetanja, biti proglašeni novi prvaci i prvakinje Srbije.Za dž

Kraljevo, Čajetina, Veliko Gradište, Bač, Zrenjanin, Sombor, Šabac i Novi Sad već su ugostili manifestaciju sa jedinstvenim konceptom. Cilj jesu takmičenja, ali i popularizacija bičvoleja u Srbiji, pa je tako na svakoj lokaciji proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić za zainteresovane mališane vodio Vip Beach Masters školu odbojke.

Isto se očekuje, kao i prethodnih godina, na Adi.

U toku prošle sezone Vanjinu školicu je pohađalo oko dve hiljade dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina.

Podsećamo, nacionalni prvaci 2015. godine bili su par Marija Milošević/ Milena Matić u ženskoj i Stefan Basta / Lazar Kolarić u muškoj konkurenciji.

Sponzori, mobilni operater Vip mobile i kompanija Huawei koja se pridružila ove sezone, kao i nacionalni Odbojkaški savez, najavljuju mnogo dobre zabave i druženja.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Čestitke Tijani i Ireni – bronza na Prvenstvu Evrope!

Aktivnosti na promociji Beach Volleyball-a u Srbiji daju rezultate.

Na upravo završenom Prvenstvu Evrope za igračice i igrače do 18 godina, koje je od 11. do 14. avgusta održano u češkom gradu Brnu, Tijana Basić i Irena Drobnjak iz Srbije osvojile su bronzanu medalju.

Čestitamo!

Beach Volleyball – Odbojka na plaži

Odbojka na plaži (pesku) je sport koji se igra između dva tima od po dva igrača, na peščanom terenu sa mrežom. Igrači prebacuju loptu sa jedne na drugu stranu mreže udarcima bilo kojim delom tela.

Cilj svakog tima u igri je da pošalje loptu na zemlju na polju protivničkog tima i istovremeno odbrani da lopta padne na njihov deo terena. Lopta ulazi u igru servis udarcem jednog od igrača. Kao i u odbojci, članovi tima imaju pravo da tri puta dotaknu loptu pre nego je prebace u suparničko polje ali nijedan od igrača je ne sme udariti sam dva puta za redom (sem prilikom bloka i u prvom kontaktu).

Nadmetanje se nastavlja sve dok lopta ne dodirne tlo, ode u aut, ili je tim ne uzvrati pravilno.
Bez obzira na to koji tim ima servis udarac, poen osvaja onaj tim koji dobije game (prema “Rally Point System”-u). Servisni igrač se menja svaki put kada tim ponovo stekne pravo na servis.

Mečevi se igraju u formatu “najbolja dva od tri” – tim koji prvi osvoji dva seta dobija meč. Prva dva seta se igraju do 21 poena, a treći, ukoliko ga je potrebno odigrati, do petnaestog poena. Za sve setove neophodna su dva poena prednosti, bez ograničenja na ukupan broj poena.

Svaka polovina terena, tj. polje jednog tima, je dimenzija 8x8m, nešto manje od klasičnog terena za odbojku. Prema pravilima, igračima je dozvoljeno da pređu ispod mreže u protivničko polje, dok god to ne ometa igru suparnika. Većina igrača igra bosih nogu, bilo da to biraju sami, ili to zahtevaju pravila turnira.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.