Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » KC Grad: Alma i Rale Mićić, džez duo savršenog sklada

KC Grad: Alma i Rale Mićić, džez duo savršenog sklada

U subotu 20. avgusta u Kulturni centar Grad iz Njujorka stiže džez duo Alma i Rale Mićić, koji će, pored standarda i originalnih numera, publiku upoznati sa zanimljivim preradama tradicionalnih pesama iz regiona.

Beogradski umetnici, koji su uspešnu karijeru već izgradili na najvećoj svetskoj džez sceni, partneri su u životu i muzici, a svako ko želi da iskoristi retku priliku i čuje njihov zajednički nastup shvatiće šta zapravo znači sinergija – momenat kada dve sile zajedno daju rezultat koji je veći od prostog zbira.

Nastup počinje u 21 čas.

Cena ulaznice u pretprodaji je 700 dinara, a na ulazu 900 dinara.

Podsećamo, KC Grad se nalazi na adresi Braće Krsmanović 4.

Alma i Rale Mićić završili su Berklee College of Music. Pored stotina sati snimaka, koji su u formama albuma doživeli nepodeljeno izvrsne kritike u najeminentnijim specijalizovanim časopisima za džez muziku, i nebrojenih solističkih i zajedničkih nastupa za koje se redovno traži mesto više u prestonici planete, gde su se trajno nastanili 2000. godine, Alma i Rale najviše uživaju u gajenju najslađih plodova zajedničke ljubavi i rada – svoje troje dece.

Alma je pažnju domaće scene devedesetih privukla dance hitom „Samo želim da znam“, da bi kasnije, kao džez pevačica izdala tri solistička albuma – „Introducing Alma“, „Hours“ i „Tonight“. U pripremi je četvrti, nazvan „Moonglow“. Naročito je ponosna na svoju saradnju s Mobyjem.

Rale Mićić je svoje mesto na sceni zavredeo kao kompozitor, aranžer i, pre svega, gitarista. Sarađuje s Tomom Harrelom, Peterom Bernsteinom, Donom Friedmanom i drugim muzičkim velikanima. Trenutno završava četvrti album kao lider svog kvarteta i istovremeno radi na grupnom projektu posvećenom Jimu Hallu, nazvanom „Inspired“.

Dvoje sjajnih džez muzičara – Alma kao vokal i Rale kao gitarista – svojim solističkim i zajedničkim radom već godinama pomeraju granice umetničkog doživljaja kako studijske tako i live muzike.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković