Naslovna » BG špijun » Klasika u gradu na Timoku – treći put!

Klasika u gradu na Timoku – treći put!

III Kamp klasične muzike – Zaječar biće održan ove godine treći put, od 12. do 18 avgusta.

Kamp organizuje Udruženje Srpski muzički centar iz Beograda u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara. Zaječarski Kamp Klasike je jedinstveni kulturno-edukativni projekat u Srbiji, koji okuplja oko 60 polaznika – instrumentalista, svih uzrasta i nivoa znanja, koji žele da se usavršavaju.

U Kampu su kao predavači angažovani renomirani akademski profesori i eminentni izvođači: Ljubiša Jovanović – flauta, Vera Ogrizović – gitara, Rita Kinka – klavir, Marko Josifoski – violina, Zoran Rakić – harmonika, Đorđe Milošević – violončelo i kamerna muzika i Vera Gatalica kao klavirski saradnik.

Zaječarski Kamp je specifičan svojim konceptom: dan će započinjati pratećim programom – jutarnjim vežbama za opuštanje, disanje i koncentraciju koje će voditi akreditovana instruktorka joge Marijana Milutinović, a celodnevna nastava će se održavati u prostorijama Muzičke škole, gde će polaznici raditi sa profesorima na razvijanju instrumentalne tehnike.

Tokom Kampa, publika će uživati u svakodnevnim večernjim koncertima, a poseban doživljaj i ove godine će biti „Koncert pod zvezdama“ na Letnjoj sceni palate Felix Romuliana, u nedelju 14. avgusta, na kome će nastupiti profesori predavači. Polaznici Kampa će prirediti i završni koncert humanitarnog karaktera, u sredu, 17. avgusta, u Sali Muzčke škole.

Učesnike Kampa očekuje ozbiljan rad, ali i nezaboravna druženja pri posetama Muzeju grada, istorijskom lokalitetu Felix Romuliana, na gradskom bazenu u slobodno vreme. Poseban događaj za polaznike je završna velika žurka, uz di-džeja i karaoke.

Kamp Klasične muzike – Zaječar, kao važna kulturno-obrazovna manifestacija grada Zaječara i Srbije, skreće prevashodno pažnju na mlade talente i značaj njihovog profesionalnog razvoja. Takođe, organizatori žele da ukažu i na značaj klasične muzike kao večite vrednosti neophodne za razvoj mladih, građanstva i društva.

Kamp se održava pod pokroviteljstvom Grada Zaječara, uz podršku Narodnog muzeja „Zaječar“, Centra za kulturu i turizam CEKIT i hotela Srbija Tis, što je od posebnog značaja za razvoj manifestacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.