Naslovna » Izlasci » Festivali » Međunarodni festival joge ovog vikenda na Adi

Međunarodni festival joge ovog vikenda na Adi

Sedmi međunarodni festival joge Srbija 2016. biće održan u subotu i nedelju, 13 i 14. avgusta, na Adi Ciganliji, u organizaciji Joga saveza Srbije i Međunarodne joga Akademije, uz pokroviteljstvo Evropske joga federacije.

Na manifestaciji kojoj mogu besplatno da prisustvuju svi zainteresovani, učitelji, odnosno instruktori joge iz sveta i Srbije, predstaviće različite stilove i pristupe praktikovanju joge.

Festivali joge održavaju se godinama unazad, sa ciljem da se afirmiše joga kao zdrav stil života. Ovoga puta, uz goste iz inostranstva, učešće će uzeti praktičari iz 42 grada u Srbiji, iz organizacija članica Saveza.Za dž

Međunarodni festival joge se, tradicionalno, organizuje na platou sa tribinama na Adi ispred restorana „Jezero“. Početak je u subotu 13. avgusta u 16:30 časova, kada će manifestaciju svečano otvoriti legenda srpske atletike Dane Korica.

Festival je zbog svoje atraktivnosti uvršćen u kalendare Turističke organizacije Beograda i Srbije.

A kad se završi festival…

Podsećamo da, pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije, Joga savez Srbije već osmu godinu zaredom sprovodi i akciju “Vežbajte jogu sa nama” (besplatni časovi joge) od maja do septembra meseca, u gradovima širom Srbije.

U Beogradu u Joga Parku na Adi svake nedelje od 18 časova održavaju se časovi koje vode sertifikovani instruktori joge.

Svi instruktori su sertifikovani od strane granskog Joga saveza Srbije, čiji je program stručnog osposobljavanja odobren u nadležnom Ministarstvu Republike Srbije, Evropskoj, Internacionalnoj i Globalnoj Joga Federaciji.

Vežbajte jogu.

Joga je disciplina koja pomaže postizanju zdravlja učeći polaznike telesnim položajima (asanama), tehnikama disanja i koncentracije. Joga pomaže i u prevazilaženju stresa i harmonizaciji telesnih, umnih i emocionalnih potencijala.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.