Naslovna » Izlasci » Film » Skadarlijski kinematograf: Lajanje na zvezde
Skadarlijski kinematograf: Lajanje na zvezde

Skadarlijski kinematograf: Lajanje na zvezde

U subotu, 6. avgusta od 21.00, u okviru bioskopa na otvorenom „Skadarlijski kinematograf“ biće organizovana projekcija filma „Lajanje na zvezde“.

Ove subote pogledajte film iz 1998. godine u režiji Zdravka Šotre, a u produkciji Komune i Radio televizije Srbije. Ovaj kultni film nas upoznaje sa odeljenjem IV-2, kao i sa nastavnicima jedne provincijske gimnazije. Tokom jedne školske godine pratimo njihove dogodovštine, sa kojima se mnoge generacije maturanata poistovećuju.Za dž

Film je okupio mnoge velikane domaće kinematografije, a mnogima su ovo bile prve ozbiljne uloge. Na velikom platnu „Skadarlijskog kinematografa“, gledaćete Dragana Mićanovića, Natašu Tapušković, Nikolu Đurička, Isidoru Minić, ali i Nikolu Simića, Velimira Batu Živojinovića, Aleksandra Berčeka, Vesnu Trivalić i mnoge druge.

Projekcije filmova se održavaju tokom leta subotom u donjem delu Skadarske ulice. Svi filmovi imaju engleski titl. Skadarlijski kineamtograf organizuje Tursitička organizacija Beograda, u saradnji sa YPSmedia i OŠ „Skadarlija“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.