Naslovna » Izlasci » Sport » Trka Nike Belgrade 10K u nedelju 4. septembra

Trka Nike Belgrade 10K u nedelju 4. septembra

Ovogodišnja, peta po redu, trka ulicama Beograda Nike Belgrade 10K, u organizaciji kompanije Nike, biće održana u nedelju 4. septembra, sa startom i ciljem na Ušću.

Trka počinje u 18 časova iz Nike grada, koji će biti postavljen za ovu priliku. Učesnici će se kretati preko Brankovog mosta, do Zelenog venca, zatim do Trga Nikole Pašića i nazad, gde će se, posle većeg kruga na Novom Beogradu, vratiti na Ušće.

Staza je duga deset kilometara i ove godine nije predviđena prateća trka u dužini od pet kilometara.

Organizatori očekuju da Nike Belgrade 10K 2016, sa više od 10 hiljada učesnika, obori rekord i pokaže da je Beograd grad posvećen negovanju kulture sporta, vežbanja i zdravog života.

Pored rekreativaca, za koje su prethodnih meseci u znaku priprema bili obezbeđeni i besplatni treninzi i saveti, na trci će, uobičajeno, učešće uzeti i poznate ličnosti. Jedini uslov je prethodno prijavljivanje, kako bi se dobili startni brojevi i obezbedio ulazak u Nike grad, i punoletstvo – osobama mlađim od 18 godina nije omogućeno da trče.

Nike+ Run Club, organizator beogradske trke je promoter brenda Nike, gradskog trčanja, ali i Beograda kao metropole u kojoj je ovaj vid rekreacije prisutan. Posetom veb prezentaciji trke (werunbgd.rs) mogu se dobiti informacije o aplikacijama za iOS i Android mobilne telefone sa kojima možete, uz pomoć ličnog trenera, da organizujete svoje treninge i pratiti rezultate. Tu je i vodič za osmonedeljne pripreme za (bilo koju) trku na 10 kilometara.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.