Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Ljubav i prijateljstvo
U bioskopima: Ljubav i prijateljstvo

U bioskopima: Ljubav i prijateljstvo

Komedija „Ljubav i prijateljstvo“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 25. avgusta.

Adaptacijom neobjavljene novele Džejn Ostin „Lejdi Suzan“, Vit Stilman je predstavio svoju najnoviju komediju manira na ovogodišnjem Sandens festivalu i vratio se u vrhunsku formu.

Smešten u bogate sobe za primanje engleskog društva 18. veka, „Ljubav i prijateljstvo“ se fokusira na mahinacije lepe udovice, lejdi Suzan Vernon (Kejt Bekinsejl), koja, dok čeka da utihnu priče o njenoj ličnoj indiskreciji, odlazi privremeno da boravi na imanju muževljeve rodbine.

Tamo će inteligentna, zavodljiva i zabavno egoistična lejdi Vernon učiniti sve da pronađe bračnog partnera za svoju ćerku Frederiku, a naravno i za sebe. Ona će zatražiti pomoć svoje stare prijateljice Ališe (Kloi Sevinji), ali dva prilično zgodna udvarača (Zavijer Samjuel i Tom Benet) iskomplikovaće njene planove.

Kejt Bekinsejl briljira u svojoj ulozi zavodljivo lukave lejdi Vernon i uspeva da „začini“ svaku rečenicu koju izgovara. Uz izuzetne detalje iz tog perioda i scenario u kom se smenjuju vrcavi i inteligentni dijalozi, „Ljubav i prijateljstvo“ su prava i retka poslastica. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Love & Friendship / Ljubav i prijateljstvo. Dužina trajanja filma: 92 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2016. Žanr: drama, romantični/ljubavni. Uloge: Kate Beckinsale, Chloe Sevigny, Xavier Samuel, Emma Greenwell, Tom Bennett. Reditelj: Whit Stillman.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.