Naslovna » BG servis » Uređenje stambenog bloka između Trnske i Sinđelićeve
Uređenje stambenog bloka između Trnske i Sinđelićeve

Uređenje stambenog bloka između Trnske i Sinđelićeve

Počeli su radovi na uređenju javne površine unutar stambenog bloka između Trnske i Sinđelićeve ulice.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda finansira radove u Sinđelićevom sokačetu.

Cilj radova je da se ispuni planski uslov za pristup objektima koji su izgrađeni u ovom bloku, a posebna pažnja tokom izrade projekta posvećena je nesmetanom kretanju pešaka, očuvanju postojećeg zelenila i formiranju platoa koji će koristiti stanari ovog gusto naseljenog dela grada.

Radovi se izvode na površini od 600 kvadratnih metara, koju su i do sada koristili stanari okolnih zgrada, a intervencije su minimalne kako bi se očuvale navike i potrebe korisnika prostora. Postojeće zelenilo se zadržava i dodatno obezbeđuje, osim jednog stabla, koje zbog potreba kolskog pristupa mora biti uklonjeno, što će se nadomestiti sadnjom novog stabla u drugoj fazi radova.

Druga faza radova predviđa obezbeđivanje pristupa i iz Mileševske ulice, ali se ovi radovi ne mogu izvesti zbog bespravnog objekta koji je izgrađen na javnom zemljištu, a koji nelegalni graditelj pokušava da legalizuje. Ovo je čest problem sa kojim se susreće Direkcija i dok se ne završi postupak legalizacije ili ozakonjenja, ne mogu se planirati radovi, što dovodi u neravnopravan položaj građane kojima je potrebna nova infrastruktura.

Sadašnjim radovima postići će se ispunjenje osnovnog planskog zadatka – prilaz stambenim objektima, uz očuvanje postojećih pešačkih tokova, stvaranje novih i, što je posebno važno, očuvanje postojećeg drveća. Na taj način ovaj prostor postaje veliko zajedničko dvorište, a u zadatim planskim uslovima to je najbolje rešenje.

Prostor će moći da se koristi u skladu sa planiranom namenom, a svako nepropisno parkiranje i korišćenje prostora suprotno odredbama gradskih odluka biće sankcionisaće nadležne inspekcijske službe i Komunalna policija, saopšteno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.