Naslovna » Izlasci » Film » Art bioskop Kolarac: Počela nova sezona
Vikend francuske filmske komedije: Sveta ljubav
Sveta ljubav

Art bioskop Kolarac: Počela nova sezona

Pre dve nedelje počela je nova sezona u Art bioskopu Kolarac, a ove nedelje na repertoaru su filmovi „Sveta ljubav“ i „Rasprskavanje“.

Svakog dana osim nedeljom filmovi se mogu pogledati u terminima od 18.30 i 20.30.

Cena ulaznice po projekciji je 250 RSD, a ulaznice se mogu kupiti pola sata pre početka svake projekcije.

Art bioskop Kolarac u sali „Josif Pančić“

U cilju stvaranja nove publike, afirmacije filmskog i video stvaralaštva u funkciji edukacije i promocije umetnosti i nauke ponovo je pokrenut Art bioskop Kolarac.

Pre mnogo decenija u Velikoj dvorani Kolarac održavao se redovan filmski program. I u ovoj drugoj sezoni repertoar će činiti dugometražni i kratkometražni dokumentarni i animirani filmovi, kao i autorski filmovi koji su bili na programima uglednih domaćih filmskih festivala. (danubeogradu.rs)

Projekcije od 22. do 28. septembra

Sveta ljubav (18.30)
2016. 101 min; Francuska
Režija: Benoa Delepin, Gustav Kervern
Uloge: Žerar Depardije, Benoa Pelvor
Svake godine, Bruno, obeshrabreni uzgajivač stoke, posećuje sajam agrikulture u Parizu. Ove godine njegov otac Žan mu se pridružuje, jer želi da konačno pobede na takmičenju sa njihovim bikom Nabukodonosorom i ubedi Bruna da preuzme porodični posao na farmi.
Ali on ne zna da Bruno svake godine nikad ne zalazi na sajam, već pokušava da završi rutu vinskog puta po zemlji, što nikad do sada nije uspeo. Žan shvata koliko je to bitno njegovom sinu i predlaže da zajedno završe rutu i u pratnji Majka, mladog i čudnog taksiste, počinju svoju avanturu po vinskim predelima Francuske. Ne samo da otkrivaju različite vinske rute, već pronalaze i put koji ih vodi nazad do ljubavi.

Rasprskavanje (20.30)
2016, 120 min; Italija, Francuska
Režija: Luka Gadanjino
Uloge: Dakota Džonskon, Tilda Svinton, Ralf Fajns
Od reditelja filma „Ja sam ljubav“, nominovanog za nagradu Oskar, stiže jedinstvena, provokativna i napetošću nabijena psihološka drama. Rok legenda Merijen Lejn (Tilda Svinton) se oporavlja na vulkanskom ostrvu Pantelerija u Italiji sa svojim partnerom Polom (Matijas Šunarts) kada Heri, ikonoklastični muzički producent i njen nekadašnji ljubavnik, stiže iznenada sa svojom kćerkom Penelopi (Dakota Džonson) i narušava im odmor, donoseći sa sobom eksploziju nostalgije od koje se ne može pobeći. „Rasprskavanje“ je senzualan portret žudnje, ljubomore i rock’n’rolla, okupan mediteranskim suncem.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.