Naslovna » Izlasci » Festivali » ArtLink 2016 – 3. festival mladih talenata

ArtLink 2016 – 3. festival mladih talenata

Treći međunarodni ArtLink festival mladih talenata biće održan pod sloganom „Zagrli muziku“, od 1. do 16. oktobra.

Festival će biti otvoren koncertom violinistkinje Agate Šimčevske (Poljska) sa Simfonijkim orkestrom RTS-a, pod dirigentskom upravom maestra Lukaša Pohuneka (Slovačka), u subotu, 1. oktobra od 20.00, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Na programu su dela Bruha, Šumana, Sušona. Ulaznice za otvaranje festivala dostupne su na prodajnim mestima Kolarčeve zadužbine i Event tima.

U ponedeljak, 3. oktobra od 20.00, u sklopu ArtLink festivala i manifestacije Francuska muzička jesen, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, dela Bramsa sviraće trio Rafael Sever, klarinet (Francuska), Uki Ovaskainen, klavir i Vuk Ovaskainen, violončelo. Ulaz je slobodan.

Kamerni orkestar „Kamerata Janaček“ (Češka) nastupiće sa violinistom Robertom Lakatošem, u sklopu ArtLink festivala i manifestacije Dani češke kulture u Srbiji, u utorak, 4. oktobra od 20.00, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Program: Bah, Mocart, Janaček, Sarasate. Ulaznice za koncert dostupne su na prodajnim mestima Kolarčeve zadužbine i Eventima.

U subotu, 8. oktobra od 12.00, na maloj sceni Narodnog pozorišta sviraće Manuel Mayer (tuba), Jakob Wenigwieser (tuba) i Alisa Bešević Busslechner (piano) iz Austrije. Na programu su dela Baha, Mocarta i Gutmana.

Dan kasnije, 9. oktobra od 11.00, u Kolarcuće se predstaviti koncert majstor Pavel Dolezi iz Češke u okviru programa „ArtLink virtuozi“.

U Italijanskom institutu za kulturu, 10. oktobra od 20.00, dela Betovena i Šumana sviraće ArtLink Balkan kvintet. Ulaz je besplatan.

Festival će, 16. oktobra od 20.00, zatvoriti violončelisti Ištvan Vardai i Petar Pejčić sa kamernim orkestrom Ljubice Marić. U Sali Beogradske filmharmonije sviraće dela Hajdna, Čajkovskog i rokoko varijacije.

Više informacija: artlink.rs. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.