Naslovna » Izlasci » Festivali » Balkanima 2016
Balkanima 2016

Balkanima 2016

Evropski festival animiranog filma Balkanima održaće se od 4. do 8. oktobra u Domu kulture „Studentski grad“.

Najveći beogradski festival animacije sa međunarodnim renomeom i ove godine donosi atraktivne, vizuelno bogate i tehnički intrigantne animirane filmove.Za dž

Na ovogodišnjem Festivalu biće prikazano 110 najnovijih animiranih filmova iz 28 evropskih zemalja. Balkanima će ugostiti oko 30 autora animiranih filmova iz cele Evrope. Osim takmičarskog i studentskog programa na ovogodišnjoj Balkanimi nas očekuju premijere dva srpska animirana filma, kao i veoma bogat prateći program, radionice, animirani performansi, razgovori…

Ove godine Balkanima po prvi put uvodi i dečji žiri koji će dodeliti nagradu za najbolji animirani film za decu. U okviru dečjeg programa biće prikazan i film „Čudnovište“ nastao kao produkt radionice animacije sa decom iz Prihvatilišta za decu u Beogradu.

Balkanima 2016

Balkanima će biti otvorena u utorak, 4. oktobra, izložbom „12 sličica u sekundi – Animirani filmovi Alekse Gajića“ od 19.30 u Velikoj galeriji Doma kulture „Studentski grad“. Tu će po prvi put biti prikazani i radovi iz Gajićevog novog dugometražnog filma „Prorok“ koji je trenutno u procesu produkcije.

U Galeriji DKSG od 19.00 biće otvorena izložba „Glodanje svjetla“ Jelene Maksimović. Za dobro raspoloženje na otvaranju i zatvaranju Balkanime biće zadužen As Fm.

Svečano otvaranje Balkanime i prvi takmičarski program počinju od 20.00 u Velikoj sali DKSG. (danubeogradu.rs)

Balkanima 2016 - program

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.