Naslovna » Izlasci » Belekspo centar: World Open Beo Dance 2016
World Open Beo Dance 2016

Belekspo centar: World Open Beo Dance 2016

Trofej Beograda u plesu – World Open Beo Dance 2016 biće održan 1. i 2. oktobra u Belekspo centru (Španskih boraca 74a).

Petnaesto međunarodno plesno takmičenje počeće u subotu od 20.00.

Organizator i realizator takmičenja Plesni klub Beo Dance okupio je na jednom mestu više od 500 plesnih parova iz Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Grčke, Makedonije, Mađarske, Mongolije, Norveške, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Švajcarske, Turske, Španije, Azerbejdžana i Srbije.

Na jednom od najvećih plesnih takmičenja u ovom delu Evrope, plesni parovi će se nadmetati u deset plesnih disciplina, pet latinoameričkih i pet standardnih plesova. Među njima biće i aktuelni svetski prvaci Dmitri Žarkov i Olga Kulikova, seniori iz Rusije, i Madis Abel i Aleksandra Galkina, svetski prvaci u konkurenciji do 21 godine iz Estonije.

Kao uvertira ovog međunarodnog takmičenja u petak, 30. septembra, u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency održaće se Državno prvenstvo Srbije u kombinaciji latinoameričkih i standardnih plesova na kojem će se najbolji plesni parovi iz zemlje boriti za prestižnu titulu i pravo da predstavljaju zemlju na svetskim i evropskim prvenstvima. Finalni deo Državnog prvenstva je od 20.00. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.