Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Techno Festival u Barutani

Belgrade Techno Festival u Barutani

U petak i subotu, 16. i 17. septembra, biće održan prvi Belgrade Techno Festival u Barutani, gde će se okupiti najbolji domaći techno didžejevi i producenti.

Na najlepšoj beogradskoj pozornici pod vedrim nebom ljubitelji techno muzike imaće priliku da uživaju na prvom ikada all-techno festivalu u Beogradu.

Od čuvene Industrije, preko Bejsmenta pa do Barutane, Beograd je oduvek negovao techno kulturu i njene „hramove“ – klubove u kojima se uvek kvalitetno rejvovalo sve do jutra. Krajem ove nedelje, Beograd dobija događaj koji sasvim sigurno zaslužuje, sa „apsolutno ludim lajnapom“ – najavljuju organizatori.

Imena učesnika festivala potvrđuju da će ovo biti jedan od najboljih techno događaja ove godine!

Na Belgrade Techno Festival-u sigurno nastupiti Mark Wee, Filip Xavi, Speedy, Alexandar Ivkovic, Luka Concrete, Sugar Lobby, Vlada Janjić, Gordan Paunović, MKDSL (live) i Mihajlo (xlive).

Mark Wee je jedan od pokretača domaćeg techno zvuka i čovek sa bogatom karijerom tokom koje je bio rezident u sada već epskim beogradskim klubovima poput Industrije, Akademije i Plastika. Gordan Paunović, Vlada Janjić i MKDSL su veterani scene o kojima se, manje-više, sve zna.

Sugar Lobby

Ostatak ekipe je podjednako važan sastojak u magiji domaće techno scene: Speedy je vlasnik techno etikete Lucky Light LTD, gde u saradnji sa poznatim svetskim velikanima techno scene objavljuje svoju muziku; Filip Xavi je delio scenu sa techno velikanima poput Rodhada, Surgeona i Oscara Mulera; Aleksandar Ivković je nezaobilazni činilac techno scene još od sredine devedesetih; Luka Concrete, kako mu DJ ime i kaže, stoji iza legendarne domaće tehno DJ organizacije „Concrete“.

Sugar Lobby je DJ-ica iz Beograda koja je, posle više od deset godina na klupskoj sceni iskusila promene koju krasi jedinstveni stil mikasanja. Nastupala je u Srbiji, celom regionu i na festivalima u Poljskoj i Nemačkoj. Mihajlo je precizno definisao sopstveni muzički stil od samog početka svoje karijere, i možemo ga opisati u jednoj rečenici: techno u svim oblicima i formama. Osnivač je poznate organizacije Hear It. Feel It. Move It. koja se bavi planiranjem i realizacijom techno žurki.

Ulaz za obe večeri je besplatan do ponoći, a posle toga cena ulaznice će biti 500 RSD. (danubeogradu.rs)

Belgrade Techno Festival – line up

Petak, 16. septembar
Sugar Lobby
Vlada Janjic
Mark Wee
Filip Xavi
Speedy

Subota, 17. septembar
Gordan Paunovic
MKDSL (Live)
Alexandar Ivkovic
Mihajlo (Xlive)
Luka Concrete

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.