Naslovna » BG servis » Beograd član WTCF

Beograd član WTCF

U gradu Čongkingu u Kini održan je peti samit Svetske federacije gradova u turizmu – WTCF.

Ova organizacija ima skoro dve stotine članova od kojih gradovi čine 117 dok je veliki broj organizacija, odnosno investitora takođe uključen u rad ove u svetu sve značajnije organizacije koja promoviše model „povezanih ekonomija“ i olakšava pristup kineskom tržištu od oko 200 miliona turista ove godine.

Svečanom prijemu Beograda prisustvovao je direktor TOB-a Miodrag Popović koji je ocenio da je Beograd učinio veliki korak prema velikim i prekomorskim tržištima.

Ova federacija, naglasio je Popović, omogućava da Beograd, koristeći mogućnosti koje pruža punopravno članstvo, promoviše turističku ponudu ali da iskoristi studije i istraživanja kineskog tržišta kako bi se najbolje predstavili, imajući u vidu izvesno otvaranje direktnih letova Er Srbije za Peking.

Pored toga, zaključio je Popović, ova federacija okuplja gradove spremne na razmenu ideja i povezivanje destinacija, ali i otvara vrata novim investicijama dostupnim zahvaljujući novom modelu saradnje koju WTCF promoviše. (TOB)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.