Naslovna » Izlasci » Sport » Borba za SD Radnički

Borba za SD Radnički

SD Radnički, jedno od najstarijih sportskih društava na ovim prostorima i pored tradicije duge skoro čitav vek, trenutno prolazi kroz najteže trenutke u svojoj istoriji.

Od 5. avgusta Radnički je ponovo bez struje a 3.000 sportista, uključujući i decu sa invaliditetom, godinama trenira u salama bez grejanja.

S ciljem da prikupe novac koji duguju EDB-u, SD Radnički 28. septembra od 18.00 u SC „Šumice“ organizuje veliki bokserski spektakl, koji će okupiti najveće šampione jugoslovenskog ringa, pevačke i glumačke legende, poznate sportiste i mnoge druge.

– Ovo je još jedan pokušaj da spasemo klub i borimo se sportski do poslednjeg atoma snage kao i do sada. Prvi put u svetu se organizuju mečevi veterana i ovo je jedinstvena prilika videti sve legende borilačkih sportova na jednom mestu. Uz pomoć velikih imena iz sveta sporta, glume i muzike nastavljamo borbu za juniore i njihovu životnu šansu za bavljenje takmičarskim sportom, za generacije koje dolaze i očuvanje tradicije „Radničkog sa Krsta“. Svi naši računi su blokirani, tako da sav novac od prodaje ulaznica direktno odlazi na račun EDB-a – izjavila je Stanka Pejović, generalni sekretar SD Radnički.

Na manifestaciji „Borba za Radnički“ učestvuju bokserski šampioni Ljubinko Veselinović, Rajko Džajić, Mirko Puzović, Srba Marić, Zoran Šekularac, Ljubiša Simić, Dragan Poleksić, Dejan Mitrović, Dragan Vujković i Perko Tamindžić, glumci Ivan Bekjarev i Goran Sultanović, kao i muzičke legende Bora Čorba, Kornelije Kovač, bend Bane Ostojić, Zarđali ekser i drugi.

Ovaj događaj upotpuniće i poznati sportisti Dušan Kecman, Goran Kasum, Bratislav Bata Đorđević, Srećko Jarić, Nemanja Đurić…

Cena ulaznice je 600 RSD, a mogu se kupiti u prostorijama SD Radnički (Vojvode Šupljikca 31) ili SC Šumice (Ustanička 125/1). (danubeogradu.rs)