Naslovna » Izlasci » Festivali » Dani Srpske u Srbiji, od 10. do 16. septembra
Otvaranje manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" 10. septembra
Otvaranje manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" 10. septembra

Dani Srpske u Srbiji, od 10. do 16. septembra

Četvrto izdanje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ biće svečano otvoreno u Sava centru, za posetioce besplatnim muzičko-scenskim programom „Zaveštanje“, a zatim su u Beogradu i širom Srbije planirani događaji koji podsećaju na istoriju i promovišu privredu, nauku, kulturu i turističke potencijale Republike Srpske.

Manifestaciju će u Velikoj dvorani Sava centra, u subotu 10. septembra u 20 časova, otvoriti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

U programu svečane akademije učestvuju etno grupa “Trag”, ženski kamerni hor “Banjalučanke”, solisti Kulturno umetničkog društva “Slavko Mandić” iz Laktaša, gudački kvartet “Palladio” i glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske i Banjalučkog studentskog pozorišta.Za dž

Ulaz je besplatan, uz karte koje se mogu rezervisati u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji, na telefone 324 66 33 i 323 86 33 ili e-mail-om na adresu office@predstavnistvobg.rs.

Zvaničnom otvaranju „Dana Srpske u Srbiji“ prethodi, istog dana u podne, otvaranje štanda Turističke organizacije Republike Srpske u Knez Mihailovoj ulici.

Ovogodišnja manifestacija ima 23 programa i 42 izvođenja u 15 gradova.

Banjalučka filharmonija će 14, 15. i 16. septembra nastupiti u Etnografskom muzeju u Beogradu, Knjaževskom teatru u Kragujevcu i Koncertnoj sali Simfonijskog orkestra u Nišu.

Zatvaranje je u Zrenjaninu 16. septembra, gde će, u sali Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske i Petar Božović premijerno odigrati predstavu “Otac i sin”.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.