Naslovna » Izlasci » Film » DOB: Filmska revija Pet zvezdica
Filmska revija Pet zvezdica

DOB: Filmska revija Pet zvezdica

Nova filmska revija Pet zvezdica održaće se za sve ljubitelje sedme umetnosti od 7. do 9. oktobra u Domu omladine Beograda.

Pred beogradskom publikom biće premijerno prikazano pet filmova koji nose epitet festivalskih hitova i odličnih filmskih ostvarenja. U okviru revije biće prikazani filmovi visokog umetničkog kvaliteta, koji zasigurno neće ostaviti publiku ravnodušnom.

Američki film „Kreativna kontrola“ povešće sve ljubitelje naučne fantastike u avanturu na tankoj granici između realnosti i fantazije u kojoj se glavni junak zaljubljuje u avatar.

Francuski eko-dokumentarac „Led i nebo„, koji je prošle godine svečano zatvorio filmski festival u Kanu je epska priča u kojoj se susreću avantura i nauka.

Britansko-islandski dokumentarac „Predstava nad predstavama“ vodi nas u čudesni, neponovljivi svet cirkusa i karnevala.

Publika će imati priliku i da vidi sjajnu dansku televizijsku zvezdu Sidse Bejbet Nudsen, koju znamo iz serije „Premijerka“ (Borgen), u intrigantnom francuskom igranom filmu „Sudija“ koji je na festivalu u Veneciji dobio nagradu za najbolji scenario i najbolju mušku ulogu.

Tu je i debitantni igrani film Slaveka Horaka „Kućna nega“ koji je, urađen u maniru najboljeg češkog filma, nežni portret posvećene kućne negovateljice koja mora da se suoči sa činjenicom da pomoć koju je do tada pružala gotovo svima, sada će biti potrebna i noj.

Karte po ceni od 200 RSD mogu da se kupe na Blagajni Doma omladine od 25. septembra. Organizatori revije je distributerska kuća Five stars i Dom omladine Beograda. (danubeogradu.rs)

Filmska revija Pet zvezdica
Pet zvezdica: Led i nebo

Pet zvezdica – program i opisi filmova

Kreativna kontrola – petak, 7. oktobar (20.00)
r: Bendžamin Dikinson, 97 min. 2015. SAD – igrani film
Radnja filma „Kreativna kontrola“ smeštena je u blisku budućnost Njujorka. Film prati život Dejvida, poslom opterećenog menadžera advertajzing agencije. On dobija zadatak da kreira novu promotivnu kampanju AR naočara za proširenu stvarnost. Neispunjen u emotivnom odnosu sa instruktorkom joge, Dejvid zavidi na savršenoj vezi koju njegov najbolji prijatelj ima sa privlačnom devojkom Sofi. Dejvid pomoću AR naočara pravi za sebe Sofin avatar, a granica između realnosti i fantazije brzo počinje da se magli. Strasti se uzburkavaju, a stvari otimaju kontroli i Dejvid mora da se suoči sa preplitanjem svog javnog, privatnog i imaginarnog života.

Led i nebo – subota, 8. oktobar (18.00)
r: Luk Žake, 89 min, 2015. Francuska
Francuski eko-dokumentarac „Led i nebo“ (Ice and Sky) novo je ostvarenje oskarovca Luka Žakea, koji je režirao čuveni film „Marš pingvina“. Film prati istraživača Kloda Loriusa koji je još 1957. godine kao mladić išao na Antartik, a 1965. prvi upozorio na posledice globalnog zagrevanja. „Led i nebo“ je epska priča u kojoj se susreću avantura i nauka. Film je prošle godine svečano zatvorio filmski festival u Kanu.

Kućna nega – subota, 8. oktobar (20.00)
r. Slavek Horak, 92 min. 2015. Češka
„Kućna nega“ je debitantski igrani film češkog pisca i reditelja Slaveka Horaka. Urađen u maniru najboljeg češkog filma, „Kućna nega“na duhovit i angažovan način obrađuje najvažnije životne teme. Radnja prati Vlastu, kućnu negovateljicu koja je navikla da ceo život pomaže drugima. Međutim, nakon teške dijagnoze, Vlasta mora da se suoči sa činjenicom da je došlo vreme da se zamene uloge u njenom životu i da će pomoć koju je ona do tada pružala, od sada biti potrebna noj.

Predstava nad predstavama – nedelja, 9. oktobar (18.00)
r: Benedikt Erlingson, 76 min. 2015. Velika Britanija
Britansko-islandski film „Predstava nad predstavama“ (The Show of Shows) nastao u produkciji BBC-a je dokumentarac, koji uz arhivski materijal i muziku svetski poznatog islandskog sastava Sigur Ros, predstavlja istoriju cirkuske umetnosti i karnevala u XX veku. Ovo neponovljivo kinematografsko iskustvo za sva čula upućuje nas u čudesni, neponovljivi svet cirkusa i karnevala.

Sudija – nedelja, 9. oktobar (20.00)
r: Kristijan Vinsen, 98 min. 2015. Francuska
Francuski igrani film „Sudija“ (L’Hermine) donosi priču o strogom sudiji koji, u trenutku kada prolazi kroz razvod, u svojoj sudnici ponovo susreće doktorku koja iz korena menja njegov život. U ovoj intrigantnoj mešavini drame u sudnici i potisnute romanse, glavne uloge igraju danska televizijska zvezda Sidse Bejbet Nudsen, koju naša publika zna iz serije „Premijerka“ (Borgen) i fantastični francuski glumac Fabris Lučini. Film je prikazan na festivalu u Veneciji gde je dobio nagradu za najbolji scenario i najbolju mušku ulogu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.