Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Koncert benda Slim Cessna’s Auto Club

DOB: Koncert benda Slim Cessna’s Auto Club

Na svojoj “prvoj evropskoj turneji istočnije od Beča” denverski kantri-pank-gotik-gospel bend Slim Cessna’s Auto Club stiže u salu Amerikana Doma omladine u petak 30. septembra u 21 čas.

Evropska turneja zapravo je deo svetske, na kojoj Slim Cessna’s Auto Club promoviše svoj novi album “The Commandments According To SCAC”, objavljen 2. septembra.

Gost koncerta je beogradska indi/folk grupa Went.

Ulaznice se prodaju preko Eventim mreže po ceni od 1500 dinara, a na dan koncerta biće 1800 dinara.

Za beogradsku publiku, koncert je prilika da se čuje jedinstven i neobičan zvuk. “Bend koji svira u baru na kraju sveta” – tako je Jello Biafra opisao jedan od najvećih muzičkih i koncertnih kurioziteta severnoameričkog kontinenta.

Slim Cessna’s Auto Club osnovan je 1992. godine, po raspuštanju proto-Denver sound super-grupe The Denver Gentlemen, koju su činili Cessna, David Eugene Edwards, Jeffrey-Paul Norlander i Jean-Yves Tola. Poslednja trojica će po raspuštanju benda oformiti 16 Horsepower, a Cessna počinje da realizuje sopstvenu viziju hiperaktivnog, melanholičnog, rastrzanog kantrija. No istinski mračna i apokalitpična nota stiže u bend dvanaest godina kasnije, dolaskom talentovanog solo muzičara i pisca Jaya Munlyja (Munly Munly). Manli postaje drugi stalni i ključni član benda i nosilac novih, apokaliptičnih vizija i kompleksne lirike. Oko tog stabilnog jezgra izvrtela se plejada sjajnih denverskih muzičara koji su zdušno pomogli dugogodišnji razvoj SCAC groteskne kantri tame.

U najavi koncerta se kaže i sledeće:

Uživo, bend je posebna priča. Na bini vas dočekuju dva čoveka u crnom, ali ne baš tako pristupačna kao što to beše gos’n Keš. Zvuk bendža i ječeće dvovrate gitare pretapaju se jedan u drugi poput Hrist/Bogorodica lentikulara na dotičnoj gitari (da, dobro ste pročitali). Ona dvojica u crnom puštaju svoje zavidne glasove, padajući u vatru poput najcenjenijih šatorskih pričera. Visoki bradonja deluje kao samozvani iscelitelj koji poziva na spasenje, dok mršavi riđi izgleda prilično ubeđeno da vam je mesto baš u paklu i spremno da vas sprovede tamo. Zapravo, deluje kao da je i sam pobegao odande i sada traži nekoga ko će popuniti njegovo mesto. Možda je pravo vreme da pobegnete? Ne, kasno je. Već ste uvučeni, indoktrinirani, prepušteni na milost i nemilost.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.