Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Poetski grad 24. septembra u Magacinu
Festival Poetski grad, u Magacinu
Festival Poetski grad, u Magacinu

Festival Poetski grad 24. septembra u Magacinu

Takmičarski festival poezije Poetski grad biće održan u subotu 24. septembra od 20 časova, u prostoru Magacin, Kraljevića Marka 4.

Festival je tematski određen savremenom poezijom koja nastaje i izvodi se u velikim gradovima. Na konkurs za učešće prijavili su se autori iz Beograda i drugih većih gradova u Srbiji, koji pišu i izvode poeziju, a zatim su odabrani učesnici, njih desetak, koji će, u tri kruga, interpretirati tri svoje pesme. Propozicije su da izvođenje jedne pesme ne sme da bude duže od 3-4 minuta.    Za dž

Organizator festivala Poetski grad je Udruženje građana Poezin, čiji je cilj da se što veći broj kreativnih mladih ljudi iz Beograda i Srbije uključi u savremene kulturne tokove i beogradska kulturna dešavanja, i da, se, istovremeno, ostvare kontakti sa sličnim udruženjima i festivalima iz regiona i sveta.

Festival Poetski grad započet je 2014. godine kao autentičan beogradski događaj. Posmatrano šire, manifestacija je tipičan predstavnik u svetu popularne slem (slam) poetske scene – takmičenja na kojima autori čitaju svoja originalna dela, uz ocenjivanje žirija. Dobroj atmosferi uvek doprinosi i akustična muzička podrška.

Ulaz je besplatan.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković