Naslovna » Izlasci » Sport » Košarka: Srbija kandidat za prvenstva 2019. i 2023.
Košarka: Srbija kandidat za prvenstva 2019. i 2023.

Košarka: Srbija kandidat za prvenstva 2019. i 2023.

Srbija se kandiduje za domaćina Svetskog prvenstva 2023. u košarci za seniore i Evropskog prvenstva 2019. u košarci za seniorke.

Košarkaški savez Srbije će uputiti predlog KS Slovenije da zajednički konkurišu za EP 2019, pri čemu bi se takmičenje po grupama odvijalo u dve države, a sama završnica i borbe za medalje u Beogradu.

Mundobasket u Srbiji, kao i ženski Eurobasket, svakako bi bili istinski spektakli, imajući u vidu kvalitet naših takmičara, ali i organizacione sposobnosti pokazane na nedavnom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Poseban akcenat stavljen je i na sjajne rezultate u 3×3 košarci, koju je KSS kvalitetno razvio u poslednjih godinu i po dana. Srbija je u tom periodu napredovala na svetskoj FIBA 3×3 rang listi od 13. do prve pozicije. Prvi put je održano i 3h3 prvenstvo Srbije koje je obuhvatalo 29 turnira širom naše zemlje.

Uz to, pored seniorske 3×3 reprezentacije, Srbija je nedavno prvi put u istoriji učestvovala i na Evropskom prvenstvu sa ženskom i juniorskom reprezentacijom. (danubeogradu.rs)