Naslovna » Izlasci » Manifestacija Jevremova i Filmstreet u nedelju

Manifestacija Jevremova i Filmstreet u nedelju

U nedelju, 11. septembra od 17.00 do 22.30, biće reprizno organizovana manifestacija Jevremova uz zatvaranje ovogodišnjeg Filmstreet-a.

Gradska opština Stari grad, UK „Parobrod“ i „Filmstreet“ pozivaju sve zainteresovane na ulični karneval i komšijsko druženje u Jevremovoj ulici – u delu od Dobračine do Kapetan Mišine.

Jevremova je poznata po prolećnoj manifestaciji kao ulica susreta, a činjenicom da je ove godine usled loših vremenskih uslova gotovo izostala proslava Cveti i predviđeni program, organizatori su odlučili da upriliče još jednu manifestaciju ovog tipa.Za dž

Najvažniji povod događaja je tradicionalno zatvaranje Filmstreet-a, koje će biti obeleženo prikazivanjem filma „New York I Love You“ (od 20.30).

Pre projekcije, od 19.00 nastupiće džez sastav „Mambo Stars“ koji će izvesti numere sa „Glen Miler big bend“ repertoara kao i najpoznatije filmske muzičke klasike. Muzički i filmski program su besplatni, a ulaz slobodan.

Filmstreet 2016 – veoma uspešan

Na ovogodišnjem šestom Filmstreet-u koji GO Stari grad godinama podržava, posetioci su imali priliku da pogledaju skoro 30 filmova.

Slavile su se godišnjice Šekspira, filma „Taksista“, Holandija, karijere Roberta Redforda i Milene Dravić. Takođe organizovane su i tri predstave na pozoričnoj sceni iza Prirodnjačkog muzeja (Beton Mehala, Muškarčine, Autsajderi), koje je pogledalo više od dve hiljade ljudi. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.