Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mini omaž Splitu u Mikseru: TBF, Justin’s Johnson i – Fida food bar

Mini omaž Splitu u Mikseru: TBF, Justin’s Johnson i – Fida food bar

U subotu 24. septembra posetioci će u prostoru Mikser House moći da probaju morske specijalitete kultnog splitskog Figa Food bara, a zatim na koncertu od 21 čas čuju dva splitska benda – TBF i  Justin’s Johnson.

TBF je u Mikseru već nastupao, a swing-ska-punk bend Justin’s Johnson je pred beogradskom publikom prvi put.

Događaj koji se opisuje kao „mini omaž dalmatinskom gradu“ i “drugi Splitski đir u Savamali“ sličan je veoma uspešnom „Splitskom điru u Savamali“ održanom pre tri godine.

Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 700 dinara za prvih 200 ulaznica, a posle rasprodatog prvog kontingenta, cena će se povećati.

Bend Justin’s Johnson osnovan je 2001. godine. Prvi studijski album, koji nailazi na odlične kritike publike i struke, izdaju 2013. godine pod nazivom “Na krivom mjestu u pravo vrijeme”. Preko 300 održanih koncerata do sada odveli su ih van granica države, a tokom godina su zabeležili zapažene nastupe na brojnim festivalima, među kojima je i poslednji nastup na Exitu, ali i takmičarski ska festival u Italiji na kojem su odneli pobedu.

U ovom trenutku splitska šestorka privodi kraju svoj novi album, koji već predstavlja nastupima u regionu. Radi se o materijalu na koji kritika već sada pozitivno reaguje i stavlja ih među najperspektivnije bendove nove generacije. Justin’s Johnson su: Miro Alač (vokal, gitara), Marin Cecić (saksofon), Ivan Boban (trombon), Frane Mihalj (truba), Cyro Gastone (bubanj) i Bernard Andrijašević (bas gitara).

TBF (The Beat Fleet) je jedan od najpriznatijih hrvatskih bendova, a u poslednje dve decenije, kroz šest studijskih albuma, pozicionirao se i kao jedna od najvećih regionalnih muzičkih senzacija. Bend je osnovan 1991. godine. Vremenom TBF istražuje, muzički eksperimentiše i iznova pronalazi nove načine izražavanja, u kojima su njihove ideje formirale progresivan i originalan zvuk, postajući više od hip hop-a. Odlični tekstovi i kompozicije stavljaju ih u sam vrh moderne balkanske diskografije. Njihovi albumi su visoko nagrađivani studijski materijali, a bend se već dugo vremena kotira i kao jedan od najboljih live sastava na ovim prostorima.

Poslednji album pod nazivom „Danas sutra“ izdali su prošle godine. Album na kojem je TBF napravio još jedan iskorak je prikupio samo najbolje recenzije. TBF su: Mladen Badovinac (vokal), Luka Barbić (vokal, elektronika), Aleksandar Antić (vokal, tekst), Ognjen Pavlović (bas gitara), Nikša Mandalinić (električna gitara) i Nikola Vidović (bubanj).

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.