Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Njujork post: Opustite se u Beogradu!
Njujork post o Beogradu

Njujork post: Opustite se u Beogradu!

Popularni Njujork post objavio je tekst o srpskoj prestonici „Beograd se radikalno renovira“…

„Život koji vas podseća na vreme kada su bake (starije žene) prodavale svoje heklane vezove na trotoaru ispred pijace, i život koji obećava budućnost dok mladi ljudi sede u kafićima i pričaju o lokalnoj muzičkoj sceni, opuštaju se na splavovima, i restoranska kultura dostojna svake evropske prestonice.

Sa svim pogodnostima i direktnim letovima Air Serbia-e, koji su sada na raspolaganju od Njujorka do Beograda, ovaj grad gde se susreću reke Dunav i Sava nikada nije bio bolje bekstvo. U odnosu na većinu drugih evropskih prestonica, roba i usluga u Beogradu su jeftine. Valuta je dinar, a 110 dinara je ekvivalent za 1 dolar. Vožnja taksijem kroz grad je oko 3.000 dinara, ili manje od 30 dolara. Tako da, sedite, opustite se, obiđite znamenitosti i pripremite se da jedete! …

… Mnogo je toga što možete raditi u gradu od 1,3 miliona stanovnika. Počnite sa Beogradskom tvrđavom i parkom Kalemegdan. Pored toga što je najviša tačka grada sa najspektakularnijim pogledom, kompleks – koji je takođe rodno mesto Beograda – obuhvata park sa restoranom, prostor za performanse i dugi zid sa koga se vide reke“…

U članku se preporučuje obilazak Beton hale, poseta Etnografskom muzeju, a opisuje se i rastuća domaća dizajn scena, kao i lokalna gastronomija.

„Peciva (i slatka i slana) su osnova srpske ishrane, a ne treba ih propustiti – što bi bilo i praktično nemoguće. Postoji bezbroj mesta da popijete kafu, pojedete tortu i odmorite noge. Za solidnu slanu opciju, probajte gibanicu, srpsko pecivo od svežeg kravljeg sira, jaja i kora koje su popularne širom Balkana. A za desert, probajte doboš tortu“.

Preporučuju se hoteli Square Nine i Radisson Blu za odsedanje, kao i brojna mesta za ručak i izlazak.

Članak u celosti možete pročitati ovde. (danubeogradu.rs)

 

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.