Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ondekoza u Kolarčevoj zadužbini, 26. septembra

Ondekoza u Kolarčevoj zadužbini, 26. septembra

Bubnjari sa podnožja planine Fudži, grupa Ondekoza, nastupiće u Kolarčevoj zadužbini 26. septembra od 19.30.

Za nesvakidašnje nastupe Ondekoza bubnjara pre svega je zaslužna „Sogakuron“ filozofija kojom se vode, koja nalaže da su trčanje i muzika jedno jer odražavaju dramatičnost i energičnost života.

Članovi Ondekoze zbog toga žive zajedno u podnožju planine Fudži i svakoga jutra trče po 10 kilometara, a maratoni često prethode i njihovim nastupima. Najveću pažnju izazvale su njihove maratonske turneje, organizovane u Kini i SAD-u, tokom kojih su bubnjari trčali od grada do grada, u nekim slučajevima čak izlazeći na binu direktno po završetku trke.Za dž

Ondekoza je nastala 1969. godine na japanskom ostrvu Sado, gde je osnivač Den Tagajasu okupio grupu mladih entuzijasta spremnih da slede njegove ideale. Posle toga, popularnost Ondekoze i taiko bubnjeva širila se po Japanu i ostatku sveta, zbog čega je ova grupa u velikoj meri zaslužna za postavljanje temelja za taiko kao scensku umetnost. Članovi Ondekoze su u stalnoj potrazi za novim oblicima izražavanja korišćenjem taiko bubnjeva, svirajući do granice svojih fizičkih mogućnosti.

Tokom 2008. godine, Ondekoza grupa pokrenula je novi projekat nazvan „Muzika i ritmovi“, u okviru kojeg koristi niz izražajnih sredstava kako bi promovisala slobodu izražavanja i neograničene mogućnosti koje ona donosi.

U susret pedesetogodišnjici postojanja, Ondekoza bubnjari su 2015. godine započeli turneju u okviru koje će obići i Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Uz podršku Ambasade Japana, koncert je omogućila kompanija Japan Tobacco International a ulaz će biti besplatan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.