Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Postmodern Jukebox u Beogradu

Postmodern Jukebox u Beogradu

U Sava centru, 30. marta od 20.30, zakazan je koncert sastava Postmodern Jukebox, koji će nastupiti u Beogradu u okviru nove evropske turneje.

Grupa je odlučila da pokrene novu turneju posle rasprodatih koncerata u 75 gradova Evrope, predstojeće turneje u 16 gradova Australije i Novog Zelanda, kao i turneje u 45 gradova Severne Amerike. Poznati su po svojim prepoznatljivim „vintidž“ načinom izvođenja modernih i klasičnih pop i rok pesama.

Karte po cenama 1600, 1800, 2000, 2200 i 2500 RSD se mogu kupiti putem prodajne mreže Eventim, na blagajni Sava centra kao i putem interneta na sajtu www.eventim.rs.

Postmodern Jukebox, stalno rastući kolektiv izvođača, kojih trenutno ima više od 70, u proteklih nekoliko godina imao je oko 500 miliona pregleda na YouTube-u, kao i dva miliona pratilaca, nastupao je u emisiji „Good Morning America“, bio u vrhu iTunes i Billboard top lista i izveo više od stotinu koncerata u prepunim dvoranama širom sveta.

Kako NPR kaže, oni su to uspeli „izvodeći Top 40 hitove na način na koji bi se izvodile u starijim erama popularne muzike“. U jednom takvom rimejku, Postmodern Jukebox je pretvorio pesmu Majli Sajrus „We Can’t Stop“ u „doo-wop“ pesmicu koja je imala više od 15,8 miliona pregleda. Vođa benda Skot Bredli je izmenio aranžman rok hita grupe Radiohead „Creep“ i pretvorio ga u laganu baladu koja je proglašena jednom od „devet najboljih viralnih obrada u 2015“. Višestruka dobitnica Gremija, Lorde, oduševljena je „vintidž“ obradom njenog hit singla „Royals“.

Postmodern Jukebox u dnevnoj sobi

Uspeh ove grupe doneo im je i hvalospeve u brojnim medijima, uključujući Mashable koji je napisao: „PMJ se bavi reinterpretacijom muzike na predivne nove načine“. Entertainment Weekly je napisao: „Grupa Skota Bredlija je poznata po tome što obrađuje moderne hit pesme u retro stilu i pretvara ih u viralne uspehe“.

Idejni tvorac ove grupe, Skot Brejdi, pretvorio je Postmodern Jukebox u moćnu silu gradeći neverovatnu inicijativu iz naroda oko ove muzičke grupe. Grupa objavljuje novi spot svake nedelje, a svaki je snimljen u opuštenom okruženju Bredlijeve dnevne sobe.

– Postavio sam prvi video 2009 – priseća se Bredli. – Bio sam siromašan i živeo sam u Kvinsu. Nekoliko godina kasnije, skupili smo dva miliona pratilaca, rasprodali nastupe širom četiri kontinenta i postali pravi primer neverovatne grupe izvođača. Svaki od članova ekipe ima jedinstvene supermoći i ponosim se što sam sastavio najbolju kombinaciju sposobnosti i ličnosti i stvorio neverovatno iskustvo za naše fanove. Želimo da se osete kao da proslavljaju Novu godinu uz Frenka Sinatru, ili da su na zabavi 1920-ih u stilu ‘Velikog Getsbija’. Postmodern Jukebox koncert je jedino mesto gde sve to možete doživeti, ali i mnogo više u samo jednoj noći.

Ne propustite priliku do pogledate Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox uživo, 30. marta 2017. u Sava centru. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.