Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Roy and the Devil’s Motorcycle u klubu Elektropionir

Roy and the Devil’s Motorcycle u klubu Elektropionir

Psihodelični bluz bend Roy and the Devil’s Motorcycle održaće koncert u klubu Elektropionir (Cetinjska 15a) u četvrtak, 29. septembra od 21.00.

Ulaznice su u prodaji preko sistema Eventim. Promo cena je 400 RSD (ograničen kontigent), karte u pretprodaji koštaju 600 RSD, a na dan koncerta 800 RSD.

Stähli braća (Markus, Matthias i Christian) zajedno sa bubnjarem Eliasom Raschleom čine sastav Roy and the Devil’s Motorcycle koji stvara psihodelični bluz prethodne dve decenije.

Poslednjih 20. godina Roy and the Devil’s Motorcycle uporno i radosno stvaraju muziku. Tri brata su uzela gitare i ciljano su razdrmali njihov, ali i naš svet. U njihovoj muzici sve vreme je prisutno preplitanje distorzije ali i harmonije. Očigledni su uticaji starih bluz ploča, gospela, garažne muzike, kao i izvođača Spacemen 3, 13th Floor Elevators, the Velvets, Souled American, Gibson braće, ali kako zalazimo dublje otkrivamo i uticaj „Scratch“ Perryja, Reda Krayola i Godz.

Posle nekoliko singlova koje su izdali za Record Junkie izdavačku kuću, objavili su svoju pank-bluz ploču „Forgotten Million Sellers“ 1998. godine za Swiss primitive Voodoo Rhythm izdavačku kuću. Dosta zrelija je ploča iz 2006. godine Because of Women.

Do tada su već imali turneju po Evropi i svirali sa izvođačima poput: Acid Mothers Temple, Sonic Boom/Spectrum, Black Lips, Disappears, Strange Boys, Psychic TV i Martin Rev.

U svom studiju u Švajcarskoj bend snima album „Tell It To The People“ 2012. godine, a ova ploča je privukla pažnju J Spaceman-a pa je bend nastupao širom Evrope tokom iste godine zajedno sa Spiritulaized.

Naredne godine bend se koncentrisao na muziku za film „Tino, Frozen Angel,“ Adriana Winklera o čuvenom „anđelu pakla“ Švajcarske, Martinu „Tinu“ Schippert-u.

Album iz 2015. godine je sniman uz pomoć Doggena iz Spiritulaized. Bend je nastupao kao podrška na koncertima John Spencer Blues Explosion tokom marta ove godine. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.