Naslovna » Izlasci » Film » Skadarlijski kinematograf: Jedno veče – dve projekcije
Skadarlijski kinematograf: Velika nagrada Beograda 1939
Velika nagrada Beograda 1939

Skadarlijski kinematograf: Jedno veče – dve projekcije

U subotu, 10. septembra, u okviru letnjeg programa Skadarlijski kinematograf biće održane dve besplatne filmske projekcije.

Od 20.00 u donjem delu Skadarlije biće prikazan dokumentarni film „Memorijal – Velika nagrada Beograda 1939“ Dinka Tucakovića.Za dž

Film dokumentarnog karaktera predstavlja rimejik velikog događaja u našem gradu iz 1939. godine. Reč je o poslednjoj pred rat održanoj auto trci Formule 1 na kojoj je pobedio Tacio Nuvolari, tada jedan od vodećih vozača formule 1 i osvojio Grand Pri u septembru pre 77 godina na trci oko Kalemegdana.

Povelja koju je tada dobio Nuvolari čuva se u Muzeju automobilizma u Mantovi i napisana je na srpskom jeziku, na ćiriličnom pismu. Trka je održana povodom rođendana Kralja Petra II.

Lajanje na zvezde

Iste večeri, od 21.00, biće prikazan film koji vole sve generacije – „Lajanje na zvezde„.

Ove subote pogledajte film iz 1998. godine u režiji Zdravka Šotre. Ovaj kultni film nas upoznaje sa odeljenjem IV-2, kao i sa nastavnicima jedne provincijske gimnazije. Tokom jedne školske godine pratimo njihove dogodovštine, sa kojima se mnoge generacije maturanata poistovećuju. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.