Naslovna » Izlasci » Sport » Trka Belgrade Midnight 10

Trka Belgrade Midnight 10

U petak, 9. septembra od 23.00, na pristaništu, u blizini Brankovog mosta, biće održana trka Belgrade Midnight 10.

Učestvovaće 35 odabranih maratonaca i polumaratonaca. Druga ponoćna „gerila“ trka Belgrade Midnight 10 trči se na 10 km po otvorenim ulicama Beograda.

Trka je visoko kompetitivna, ulice u to vreme nisu zatvorene za saobraćaj, staza nije markirana. Ovu humanitarnu akciju, u organizaciji Beogradskog trkačkog kluba (BRC) i adidas Srbije, podržaće i brojni profesionalni trkači i poznate ličnosti. Trka otvara i prvu trkačku zonu, Boost zonu, za sve ljubitelje trčanja koji žele da od 9.09. do 16.09. probaju da osvoje put na Atinski maraton 13. novembra.

Trkači se takmiče kako bi osvojili vrhunsku opremu za članove sportskog udruženja „Matruranti Maratonci“. Reč je o jedinom udruženju u Srbiji koje nastoji da kroz školski sistem omasovi trkačku zajednicu i omogući deci da se bave najrasprostranjenijim vidom rekreativnog sporta – trčanjem i maratonom.

Trka počinje tačno u ponoć, petak na subotu, a start i cilj trke biće na Pristaništu. Trka bo trebalo da se završi za manje od 50 minuta.

Boost zona

Ove godine Belgrade Midnight 10 trka zvanično otvara i Boost zonu, koja će od 9. do 16. septembra na pristaništu biti mesto trkačkog nadmetanja i osvajanja puta na Atinski maraton.

Svi koji u ovom periodu posete Boost zonu imaće priliku da isprobaju neke od najtraženijih adidas trkačkih modela patika i u njima za najkraće moguće vreme istrče na traci 5 km. Pobednika ovog takmičenja adidas vodi na maraton koji se održava 13. novembra u Atini (obezbeđen put, smeštaj, hrana i startnina za maraton).

Za sve učesnike obezbeđene su zanimljive nagrade. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.