Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Čudo sa Hadsona
U bioskopima: Čudo sa Hadsona

U bioskopima: Čudo sa Hadsona

Od 8. septembra u domaćim bioskopima prikazivaće se novi film Klinta Istvuda „Čudo sa Hadsona“.

Svet je svedočio „čudu na Hadsonu“, 15. januara 2009. godine, kada je pilot „Sully“ Sullenberger uspeo spasiti živote 155 putnika aviona kojim je upravljao.

Avion kompanije US Airways na letu 1549 poleteo je sa njujorškog aerodroma LaGuardia za Charlotte u Severnoj Karolini, ali je ubrzo posle poletanja pilot javio kontroli leta da se avion sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora.

Pilot Sullenberger je tada odlučio da sleti na reku Hudson, a putnici su kasnije pričali kako je avion glatko sleteo na površinu vode i plutao jer su avionu bili ugašeni motori. Međutim, iako je Sully u javnosti bio prikazan kao pilot s izuzetnim sposobnostima, istraga bi mogla da pokaže drugačije i da mu uništiti reputaciju i karijeru… (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Sully / Čudo sa Hadsona. Dužina trajanja filma: 96 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2016. Žanr: drama, biografski. Uloge: Tom Hanks, Laura Linney, Aaron Eckhart. Reditelj: Clint Eastwood.

https://youtu.be/D7AuubP0Ds4

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.