Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Hrabri vitez Trenk
U bioskopima: Hrabri vitez Trenk

U bioskopima: Hrabri vitez Trenk

Evropski animirani film „Hrabri vitez Trenk“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 22. septembra.

Radnja ovog crtanog filma za koji savremena kritika kaže da je „Mač u kamenu“ nove generacije, smeštena je u srednji vek među vitezove, ulične svirače i zmajeve.

Ovo je priča o dečaku Trenku (Mateja Vukašinović) koji mora da nauči šta su junaštvo i hrabrost pre nego što od siromašnog kmeta na imanju zlog Barona Zlopogledića (Milan Gromilić) izraste u sjajnog viteza pod zaštitom velikog mentora viteza Gvozdena od Debelog ‘lada (Dragan Vujić Vujke).

On želi da jednog dana živi bolje od svog oca, koji je u zamku ponovo zatočen u Zlopogledićevom zamku. Na svom putu ka viteškoj tituli naš hrabri Trenk se zaputio u grad, da tamo potraži sreću. Ali sreću nije tako lako pronaći, kao što Trenk misli, stoga je dobro što na svom putu pronalazi prijatelje koji mu u tome pomažu.

Film je pun iznenađujućih preokreta koji će sigurno razveseliti publiku i najmlađe naučiti da stvari nisu uvek onakve kakve nam se na prvi pogled učine.

Ova dugometražna animacija, čiji je autor Anthony Power (animator kultnog animiranog serijala Nindža kornjače), probudiće u vama sećanje na ranija ostvarenja za decu. Ukoliko ste kao dete bili ljubitelji ovakvih animacija, a sada imate svoju decu, bratance, sestričine, provedite jedan porodični dan uz Trenka i njegove prijatelje u zajedničkoj avanturi. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Ritter Trenk / Hrabri vitez Trenk. Dužina trajanja filma: 80 minuta. Država i godina proizvodnje: Nemačka, 2015. Žanr: animirani, porodični. Sinhronizacija: Mateja Vukašinović, Milan Gromilić, Dragan Vujić-Vujke, Milan Caci Mihailović, Anđelija Milenković, Milan Antonić, Marko Marković, Milan Bosiljčić, Aleksandar Bećić. Reditelj: Anthony Power.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.