Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Otvorena
Otvorena

U bioskopima: Otvorena

Posle učešća na mnogobrojnim festivalima domaći film „Otvorena“, reditelja Momira Miloševića, prikazivaće se u bioskopima od 29. septembra.

Radnja filma je okrenuta sazrevanju nedozvoljenog odnosa između dve prijateljice iz srednje škole, Sare i Alise, čije prijateljstvo pronalazi čudan i nagli kraj pošto Sara svojoj naboljoj drugarici ispovedi svoje porive, koji premašuju želje tela. Pod pritiskom okoline, Alisa postaje otuđena, ostavljajući je da se bori sa košmarnom usamljenošću i represijom, koja poprima monstruozan oblik.

Ceo film je ispričan iz perspektive Sare, devojke frustrirane zbog sredine i okolnosti koje joj ne dozvoljavaju da u potpunosti ispolji osećanja, čak i onda kada je to sastavni deo tinejdžerskog ispitivanja samog sebe.

Kao scenarista i reditelj, Momir Milošević, u svom debitantskom ostvarenju demonstrira da nešto tako netaknuto i savršeno kao što su iskrene ljudske emocije mogu da se okarakterišu kao pogrešne i da prouzrokuju slom osobe koja nije spremna da takve emocije prihvati.

Pored glavnih glumica, Jelene Puzić i Milene Đurović, pojavljuju se i Jelena Angelovski i Sava Kesić.

Film „Otvorena“ oličen u crno-beloj fotografiji je, po rečima kritičara, originalan film koji pokreće revoluciju u srpskoj kinematografiji. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: Otvorena. Dužina trajanja filma: 72 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija, 2016. Žanr: drama. Uloge: Milena Đurović, Jelena Puzić. Reditelj: Momir Milošević.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.