Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Pitov zmaj – Čarobno prijateljstvo
U bioskopima: Pitov zmaj - Čarobno prijateljstvo

U bioskopima: Pitov zmaj – Čarobno prijateljstvo

Nova verzija Diznijevog voljenog porodičnog filma, „Pitov zmaj – Čarobno prijateljstvo“ je avantura jednog siročeta po imenu Pit i njegovog najboljeg druga Eliota, koji je, igrom slučaja, zmaj.

Godinama je stari drvodelja Mičam (Robert Redford) uveseljavao decu iz uspavanog gradića Milhejvena pričama o strašnom zmaju koji živi u okolnoj šumi. Za njegovu ćerku Grejs, koja je čuvar šume, ove priče nisu ništa drugo do izmišljotina… sve dok ne upozna Pita. Pit je misteriozni 10-godišnjak koji nema porodicu i dom ali tvrdi da živi u šumi s velikim, zelenim zmajem po imenu Eliot, a po njegovom opisu, Eliot mnogo liči na čuvenog zmaja iz Mičamovih priča.

Dok Grejs polako zadobija Pitovo poverenje i otvara mu oči za mogućnost da postoji svet i izvan njegove šume, njegovo prisustvo utiče na Grejs da sagleda svoj život kao i svoj odnos s Džekom, koji poseduje lokalnu fabriku za preradu drva. Džek želi da podrži Grejsin poduhvat da proučava i štiti lokalnu šumu, ali u isto vreme mora da održava fabriku profitabilnom, što stvara razdor među njima.

Kad Pitov idilični život s Eliotom u šumi bude ugrožen, Grejs će, uz pomoć Džekove 11-godišnje ćerke Natali, odlučiti da otkrije istinu o ovom zmaju i da sazna odakle je Pit došao i gde pripada.

Film „Pitov zmaj – Čarobno prijateljstvo“ prikazivaće se u bioskopima od 8. septembra. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Pete’s Dragon / Pitov zmaj – Čarobno prijateljstvo. Dužina trajanja filma: 103 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2016. Žanr: avantura, porodični. Uloge: Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard, Karl Urban, Robert Redford, Wes Bentley. Reditelj: David Lowery.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.