Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Posebna
U bioskopima: Posebna

U bioskopima: Posebna

Još jedan film o zombijima! Horor „Posebna“ prikazivaće se u bioskopima od 29. septembra.

Želite li da pogledate malo drugačiji ostvarenje o kraju sveta i zombijima – „Posebna“ je pravi izbor! Pitate se zbog čega?

Zato što ovaj film ostvaruje strastvenu želju svih dosadašnjih junaka sličnih armagedonskih projekata – da u bezumnim krvožednim stvorovima prepoznaju tračak ljudskosti.

U svetu kojim podeljeno na ravne časti vladaju smrt i haos, poslednja oaza nade je ljudsko uporište smešteno u Londonu. Grupa naučnika, čuvana gvozdenim stražarskim zidom od zombija, pokušava da otkrije spas za ljudsku rasu.

Rešenje vide u maloj grupi dece hibrida druge generacije – inficiranih smrtonosnom sporom koji su i dalje sposobni da zadrže mentalne sposobnosti. Sve dok u blizini ne osete ljudsku „aromu“.

A tada nagon postaje jači od razuma.

Kao i u svakom eksperimentu, zamorčići su osuđeni na smrt. Za više svrhe. Međutim, sve se menja kada doktorka Helen Džastinou (Hema Arterton) reši da po cenu života spasi devojčicu Melani (Senja Nanua) iz opakih kandži rukovodeće projekta, njene šefice Karolin Haldvel (Glen Klouz).

Uverena da je ona ta – posebna, u kojoj se krije protivotrov za pošast koja je žive pretvorila u mrtve, a u preostalima probudila ono najgore, Helen će za spas čovečanstva morati da rizikuje sve! (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: The Girl with all the Gifts / Posebna. Dužina trajanja filma: 111 minuta. Država i godina proizvodnje: Velika Britanija, 2016. Žanr: horor, drama, triler. Uloge: Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine. Reditelj: Colm McCarthy.

https://youtu.be/pLPfGkiQq18

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.