Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Vivaldianno prvi put u Kombank areni

Vivaldianno prvi put u Kombank areni

Koncertni 3D spektakl Vivaldianno – Grad ogledala, biće prikazan po prvi put u Kombank areni, 11. novembra.

Spoj najsavremenijih vizuelnih efekata i aranžmana sa klasičnim zvucima Vivaldijeve legendarne kompozicije „Četiri godišnja doba“ je ono što odlikuje ovaj spektakl predviđen za velike scene i prostore. 3D projekcija uz naraciju i muziku Vivaldija koju izvodi gudački orkestar sa moćnim aranžmanima obogaćenim modernim zvukom i električnim instrumentima, predstavlja život ovog slavnog umetnika na dramatičan način.

Prvi nastup Vivaldianna održan je u Češkoj i izazvao je pravu senzaciju. Beograd će biti među prvim gradovima na njihovoj svetskoj turneji koji će moći da uživa u ovom muzičko-scenskom spektaklu.

Vivaldianno – Grad ogledala, odražava jedinstvenu 3D koncertnu predstavu osmišljenu po baroknoj muzici sa savremenim zvukom i novom energijom, sve u službi priče o uspehu i padu genijalnog kompozitora, Antonija Vivaldija. Scenu ispunjava orkestar klasičnih muzičara i art-rok izvođača i plesača dok se ispred i iza njih, pred očima publike, smenjuju slike rađene u najmodernijoj tehnici praćene sofisticiranim dizajnom svetla, stvarajući jedinstveno trodimenzionalno muzičko iskustvo.

Vivaldianno

Idejni tvorac Vivaldianno show-a je češki producent, rock pijanista i kompozitor, Michal Dvořák. Autor libreta je češki muzičar, scenarista i dramski pisac Tomas Belko. 3D animacije osmislio je i kreirao poznati japanski umetnik, reditelj i animator Kosuke Sugimoto koji trenutno radi u studiju Eallin animacije. Vivaldianno orkestar čini međunarodni tim umetnika: proslavljeni gudački kvartet Herold kvartet, gitarista, aranžer i majstor zvuka Jiri Janouck, violončelistkinja Terezie Kovalova; Carlo Zeggara iz Perua i Vlado Urlich (Španija) na perkusijama i fruli kao i bubnjar Martin Kuzma.

Ovaj jedinstveni 3D koncertni događaj odlikuje:
• Muzika, filmske projekcije i 3D animacije, savremeni ples i naracija koja donosi uzbudljivu priču o nadanjima i gubicima Antonija Vivaldija, genija baroka.
• Barokna muzika u modernim aranžmanima u spoju sa savremenim zvukom i energijom
• Muzičke bravure virtuoza koje će vam oduzeti dah

U junu 2015. godine Vivaldianno je krenuo na koncertnu turneju nakon rasprodatih nekoliko koncerata 02 Arene u Pragu. Na osnovu ovog uspeha, sledi svetska turneja sa lokacijama u Brazilu, Argentini, SAD, Meksiku, Nemačkoj, Mađarskoj, Rusiji, baltičkim zemljama kao i Japanu, Južnoj Koreji, Kini i Engleskoj.

Srbija je jedna od prvih zemalja koja će videti ovaj jedinstveni 3D spektakl, 11. novembra, u Kombank sreni.

Ulaznice po cenama od 2200, 2500, 2800 i 3500 RSD biće u prodaji od ponedeljka, 26. septembra, na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajnama Arene, Bilet centar Beograda, Doma omladine, Ušće SC kao i preko sajtova www.kombankarena.com i www.eventim.rs. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.