Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 9. Sajam obrazovanja i 47. Sajam učila
9. Sajam obrazovanja i 47. Sajam učila: Obrazovana Srbija - uspešna Srbija

9. Sajam obrazovanja i 47. Sajam učila

Pod sloganom „Obrazovana Srbija – uspešna Srbija“ biće održani 9. Sajam obrazovanja Zvonce i 47. Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu – Učila.

Kako izabrati odgovarajući fakultet? Šta nude domaći, a šta strani univerziteti? Da li se opredeliti za državni ili privatni fakultet? Kako konkurisati za stipendiju? Koje master studije izabrati? Kako da vas školovanje pripremi da odgovorite zahtevima svetskog tržišta? Na koji način inovirana nastavna sredstva utiču na koncepte obrazovanja?

Odgovore na ova i ostala važna i uvek aktuelna pitanja pronađite na pomenutim manifestacijama na Beogradskom sajmu, od 26. do 30. oktobra.

Učenje kroz ceo život predstavlja okosnicu savremenog društva, a u svim oblastima života zahtevaju se najbolji obrazovni profili i kadrovi.

9. Zvonce

9. Sajam obrazovanja pruža širok spektar mogućnosti za odabir daljeg školovanja, usavršavanja i budućih karijera.

Eksperti i predstavnici obrazovnih institucija ukazaće na nove perspektive i koncepte iz oblasti obrazovanja i diskutovati o ključnim pitanjima da bi obrazovni sistem odgovorio velikim izazovima koje postavlja vreme u kome živimo.

Na jednom mestu će đaci, studenti, mladi profesionalci, kao i roditelji, moći da se upoznaju sa programima škola i fakulteta iz Srbije i inostranstva, državnih i privatnih. Fakulteti i visoke škole predstaviće svoje osnovne i master programe, a i ove godine fokus je na temama dualnog obrazovanja, funkcionalnog znanja, preduzetništva i inkluzivnog obrazovanja.

Izlagači će predstaviti svoje obrazovne prakse, stipendije za studije u inostranstvu, metode, programe i na kreativan, zanimljiv i pristupačan način posetiocima ponuditi uvek aktuelne teme koje se tiču procesa i unapređenja obrazovanja.

Programom izlaganja i pratećim-stručnim skupovima obuhvaćeni su svi segmenti obrazovnog sistema: stručno, neformalno i obrazovanje odraslih, načini za podršku i negovanje talenata, potreba za doživotnim učenjem, transferi znanja, preduzetništvo kroz ekonomiju znanja kao i međunarodnu saradnju u različitim oblastima.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja aktivno se uključilo u manifestaciju kroz učešće u Organizacionom odboru i nastupanjem u svojstvu izlagača na izložbenom prostoru Hale 2 (nivo B).

Na štandu Ministarstva biće predstavljeni primeri dobre prakse na svim nivoima obrazovanja, od predškolskog do univerzitetskog obrazovanja. Učesnici obrazovnog procesa moći će da prisustvuju pratećem stručnom programu i obiđu štand Ministarstva i svih ostalih izlagača, koji će se potruditi da ponude zanimljiv sadržaj i da posetiocima neposredno prikažu opremu, sredstva i teme obrazovanja.

47. Učila

47. Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu – Učila, specijalizovani i stručni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu, predstavlja sveobuhvatnu platformu za razmenu informacija o novitetima na polju inoviranih nastavnih sredstava.

Izlagači će predstaviti najnoviju ponudu opreme i sredstava za savremenu nastavu, a bogat izlagački program za opremanje i rad vaspitno–obrazovanih ustanova različitih nivoa i struka obuhvata od predškolskog i školskog nameštaja, opreme za specijalizovane kabinete, nastavna sredstva, interaktivne table najnovije optičke tehnologije, elektronske biblioteke, fonolaboratorije, računarsku opremu i programe, internet televizijske sisteme – CCTV, do školskog pribora, predškolskih učila, digitalnih sadržaja i interaktivnih resursa sa edukativnim igrama, kao i didaktičku, pedagošku i metodičku literaturu.

Sajam Učila namenjen je: obrazovno-vaspitnim ustanovama, profesorima i nastavnicima, vaspitačima, direktorima škola, predstavnicima ministarstava i lokalne samouprave koji se bave obrazovanjem, vlasnicima knjižara, učenicima, studentima, ali i široj publici.

Prateći program: Sadržajan stručni prateći program koji podrazumeva brojne promocije studijskih programa, prezentacije, stručne skupove i predavanja, upotpuniće izlagački deo manifestacije i odvijaće se u Sali za prateći program u Hali 2, nivo B.

Manifestacija je jedinstvena prilika za prezentaciju noviteta i kompletan pregled branše za više od 100 hiljada posetilaca, obrazovnu struku kao i školarce svih uzrasta i širu javnost zainteresovanu za usavršavanje. Događaj predstavlja dragocenu zbirku informacija za godišnju orjentaciju kako u obrazovno – vaspitnim ustanovama tako i za izbor obrazovanja i budućih karijera mladih iz Srbije i regiona.

Svečano otvaranje Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava je 26. oktobra od 11.00 u Hali 2B.

***

Radno vreme manifestacije: 26. i 27. oktobra (sreda i četvrtak) biće od 10.00 do 20.00, a od 28. do 30. oktobra (petak, subota i nedelja) od 10.00 do 21.00.

Cena ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 250 RSD, za kolektivne posete 150 RSD, dok je parking 100 RSD po satu.

U terminu Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava (Zvonce i Učila) na Beogradskom sajmu održavaju se još dve manifestacije u duhu znanja i obrazovanja: 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga i 2. Sajam informisanja, komunikacija i marketinga – Medija market. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.