Naslovna » Izlasci » Akcije » Belgrade Testathon, 26. i 27. novembra
Belgrade Testathon

Belgrade Testathon, 26. i 27. novembra

Krajem novembra će biti organizovan Belgrade Testathon, prva konferencija za mlade koja je posvećena automatskom testiranju softvera.

Tim studenata Fakulteta organizacionih nauka želi da omogući priliku mladima da se informišu i upuste u tehnološke oblasti koje su trenutno u razvoju.

Sa druge strane, na konferenciji će biti prisutni predstavnici kompanija i stručnih udruženja i organizacija koji će preneti svoje dugogodišnje iskustvo i motivisati mlade za dalji razvoj.

Konferencija je namenjena svima koji žele da uđu u svet automatskog testiranja softvera ili onima koji imaju neko iskustvo a žele dodatno da se usavrše. Svi učesnici će se deliti u dve grupe:Za dž
– Starter – studentima i početnicima u ovoj oblasti pruža jedinstvenu priliku da upoznaju automatsko testiranje softvera, steknu osnovna znanja kroz realne probleme i saznaju kako to izgleda biti tester u Srbiji;
– Tester – junior testerima i programerima se daje mogućnost da se upoznaju sa tester seniorima iz vodećih kompanija i kroz praktične radionice uče od najboljih; takođe, da se informišu o novostima, trendovima, kretanjima na tržištu i nauče kako da im se prilagode.

Pored radionica i predavanja na konferenciji su planirani i keynote govori, panel diskusija kao i networking deo u kome će učestvovati svi učesnici, partneri i prijatelji konferencije.

Konferencija je besplatna za sve učesnike, mesta su vrlo ograničena i prijave će biti obavezne pomoću koje će se raditi selekcija učesnika kao i njihovo usmeravanje na starter ili tester grupu. U starter grupi će biti do 40 učesnika dok će u tester grupi biti do 60 učesnika. Prijave će biti otvorene od 20. oktobra do 20. novembra na zvaničnom sajtu konferencije gde se možete dodatno informisati o svim detaljima i rokovima.

Belgrade Testathon će se realizovati 26. i 27.novembra u hotelu 88 rooms u Takovskoj 49 u Beogradu.

Organizacioni tim će putem društvenih mreža Facebook i Instagram informisati sve o zanimljivostima konferencije kao i same teme kojoj je ona posvećena.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.