Naslovna » Izlasci » Film » Direktan prenos iz Boljšoj teatra: Zlatno doba

Direktan prenos iz Boljšoj teatra: Zlatno doba

U nedelju, 16. oktobar od 17.00, u bioskopu Cineplexx Ušće SC u direktnom prenosu iz Boljšoj teatra publika će moći da vidi balet „Zlatno doba“ Dmitrija Šostakoviča.

Petu godinu zaredom, ljubitelji alternativnog sadržaja imaju priliku da uživaju u muzičko-scenskim izvođenjima svetskih prvaka, solista i baletskih trupa.

Balet iz tri čina Dmitrija Šostakoviča je živopisno i originalno delo, koje obiluje ritmom, džez muzikom i brzim scenama, a može se videti samo u Boljšoj teatru. Sa svojom strastvenom ljubavnom pričom između Borisa i Rite, kao i stilizovanim pokretima Boljšoj plesača, ovo delo će vas odvući u veličanstveni svet kabarea.

Priča se odigrava u primorskom gradu gde cvetaju biznis i mafija, i gde je kabare „Zlatno doba“ omiljeno noćno svratište za plesače, bandite i slavljenike. Upravo u tom lokalu, mladi ribar Boris se zaljubljuje u predivnu plesačicu Ritu, koja je ujedno i prijateljica lokalnog gangstera.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. Kupovinom četiri ili više karata za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1000 RSD za sezonu 2016/2017.

U okviru sezone 2016/2017. u Boljšoju, posetioci bioskopa Cineplexx će imati priliku da pogledaju sledeće naslove:

• Zlatno doba, Dmitrij Šostakovič, 16. oktobar 2016.
• Munja, Dmitrij Šostakovič, 6. novembar 2016.
• Krcko Oraščić, Pjotr Iljič Čajkovski, 18. decembar 2016.
• Uspavana lepotica, Pjotr Iljič Čajkovski, 22. januar 2017.
• Labudovo jezero, Pjotr Iljič Čajkovski, 5. februar 2017.
• Savremeni večernji balet, Stravinski /Černi /Desijatnikov, 19. mart 2017.
• Junak našeg doba, Ilija Demutski, 9. april 2017.

(danubeogradu.rs)