Naslovna » Izlasci » Film » Direktni prenosi iz Metropolitena – nova sezona!

Direktni prenosi iz Metropolitena – nova sezona!

Petu sezonu direktnih prenosa opera iz Metropolitena otvoriće stoti prenos Vagnerovog dela „Tristan i Izolda“, koji je zakazan za subotu, 8. oktobar od 18.00.

Priča o Tristanu i Izoldi je srednjovekovna legenda o tragičnoj ljubavi, a novom produkcijom ove opere dirigovaće ser Sajmon Ratle, koji se prvi put pojavljuje u uživo prenosima.

Nina Stem igra vodeću ulogu Izolde, koju je izvodila u više operskih kuća širom sveta, dok se u ulozi njenog saputnika Tristana našao australijski tenor Stjuart Skelton, koji je u Metu pevao ulogu Sigmunda u operi „Prsten“ 2013. godine. Ekaterina Gubanova i Evgenij Nikitin debituju u Metropolitenu pevajući uloge Braganje i Kurvenala, dok se Rene Pape treću sezonu zaredom vraća na ovu pozornicu.

Režiju opere potpisuje Marijus Trelinski, reditelj duplog programa Metropolitena iz 2015. godine – „Jolanta“ i „Dvorac Modrobradog“.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. Kupovinom četiri ili više karata za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1000 RSD za sezonu 2016/2017.

Deset predstava iz Metropolitena

Ljubitelji operske umetnosti će imati priliku da u sezoni 2016/2017 pogledaju ukupno deset predstava, uključujući pet novih produkcija i tri premijere, koje će biti prikazane uživo u visokoj rezoluciji u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center.

Svoju premijeru u visokoj rezoluciji imaće i Verdijev biblijski ep „Nabuko“, sa Plasidom Domingom u naslovnoj ulozi, Mocartova opera „Idomeneo“, kojom će dirigovati muzički direktor Metropolitena, Džejms Livajn, ali i opera komponovane 2000. godine, „Ljubav izdaleka“, finske kompozitorke Kaije Sarihao.

Posetioci bioskopa Cineplexx će moći da pogledaju nove produkcije Gunoove opere „Romeo i Julija“, sa Dianom Damrau i Vitorijom Grigoloom u ulogama Šekspirovih tragičnih ljubavnika; Dvoržakove „Rusalke“ sa Kristinom Opole u njenom prvom nastupu u Metropolitenu i to u ulozi kojom se proslavila u svetu, i Štrausovog „Kavaljera sa ružom“, sa Rene Fleming kao Maršalin i Elinom Garančom u ulozi Oktavijan.

Nova sezona donosi i Mocartovu tragikomičnu operu „Don Đovani“ sa Sajmonom Kinlisajdom u njegovom prvom nastupu u Metropolitenu, Verdijevu „Travijatu“ sa Sonjom Jončevom u ulozi Violete, dok će svoj uspeh iz prethodnih sezona ponoviti fenomenalni duo Ana Netrepko i Dmitrij Hvorostovski kao predvodnici opere „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.