Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Spektakl na sceni – LODHO, prvi put

DOB: Spektakl na sceni – LODHO, prvi put

Čuvena kanadska trupa LODHO (L’orchestre d’hommes-orchestres) gostuje u ponedeljak 31. oktobra u Domu omladine, sa muzikom Toma Vejtsa i originalnim nastupom na sceni.

Njihov koncert više je pozorišni performans, karnevalski šou ili muzički cirkus, nego običan koncert.

Članovi benda i instrumenti na kojima nastupaju su:
Bruno Bouchard — vokal, gitara, kofer, špageti, violina
Jasmin Cloutier — vokal, gitara, bendžo, megafon, čizme
Simon Drouin — vokal, harmonika, testera, makaze, bokserske rukavice
Simon Elmaleh — vokal, električni bas, čekić, dečija kolevka
Gostujući članovi: Gabrielle Bouthillier i Danya Ortmann — vokali, čajnik, maramice

Evo kako ih ocenjuje muzička kritika:

“ …bokali sa vodom, špageti, drvene kutije: Zapravo, sve što možete da zamislite lako postaje nemuzički instrument na finom i medlodičnom sajmištu. Zvuci su očaravajući, ali antikviteti na bini prevode stvari na drugi nivo – nakon prijatnog osećaja da se nalazite u cirkusu, šou stvara prostor između performansa i otkačenosti, u kom je svako kršenje pravila izgovor za zabavu.” (P. Caux – Voir Québec 2008.)

LODHO – tribjut bend, ali kakav!

LODHO su aktivni skoro deset godina i nastupaju u celom svetu, kao stalno umetničko igralište za izvođače čija je misija da konstruišu otvoren, višeslojan i multidisciplinaran muzički opus. Ovaj užurbani orkestar svira jedinstvenu muziku Toma Vejtsa uz pomoć skoro 100 objekata i izmišljenih instrumenata na bini, koji istovremeno zvuče umiljato i čelično čvrsto, u razuzdanim scenama nekontrolisane energije.

Uronjeni u svet Vejtsove muzike, izvođači ovog moćnog tribjut sastava, nastoje da ostanu dosledni njegovom stvaralačkom duhu, a u isto vreme da ga predstave publici i kao polje za slobodnu igru. Kombinovanjem stilova i prilagođavanjem aranžmana, ovih šest multiinstrumentalista međusobno razmenjuju instrumente i vokale, gurajući prste između žica i stavljajući konopac oko vrata…

Pokazujući svoju svestranost i želju za obnovom, LODHO je stvorio sedam originalnih scenskih postavki između 2008. i 2012. godine, uključujući  tri pozorišna komada: „Les New Cackle Sisters“ (2009), „Dada“ (2009) i „Cabaret brise-jour“ (2012), kao i četiri ulična performansa uz korišćenje antikvarnih kamiona:  „Mobiloscope“ (2008), „Tintamarre caravane“ (2008), „Ciné-Parc“ (2010) i „Vin chaud“ (2010).

LODHO nastupa Velikoj sali Doma omladine od 20 časova, prvi put u Beogradu.

Cena ulaznice u pretprodaji, preko Eventim mreže, je 1200 dinara.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.