Naslovna » Izlasci » Festivali » Drugi BeGeVege festival, na Trgu Nikole Pašića
BeGeVege festival, drugi put
BeGeVege festival, drugi put

Drugi BeGeVege festival, na Trgu Nikole Pašića

Trodnevni BeGeVege festival, manifestacija posvećena promovisanju održivog veganskog življenja, biće organizovan od petka 7. do nedelje 9. oktobra na otvorenom, na Trgu Nikole Pašića.

Festival se, kao i prvi, prošlogodišnji, održava u toku Svetske nedelje zaštite životinja, sa ciljem i idejom da se pozove na etičko moralan odnos prema okruženju – životinjama, prirodi i ljudima.

Programi BeGeVege festivala odvijaće se od 10 do 22 časa.

Planirane su sledeće aktivnosti.

Muzičke i plesne tačke na bini. Na samom otvaranju gost je balerina Milica Matović. Najavljeni su i grupa Eleven, Akademija senzualnih plesova „Danza del Arte Belgrado“, Plesna skola „Nedjma“, „Glas Prirode“ i izvođači Neven Kogović Putujući svirac, Dimitrijević Slavoljub sa pesmama, proznim tekstovima, salsom, Aleksandra Tasov, Ivana Miljković, Jasmina Aleksandrov…

Filmske projekcije: „Earthlings“, „Najbolji govor ikad – Geri Jourofski“, „Miroljubiva poljoprivreda“, „Da li je vegetarijanstvo moralna obaveza?“, „Krzno Kine – Zabavno krzno“, „Uništenje na tanjiru“ i crtani film „O besmislenim eksperimentima na životinjama“.

Izlagači. Više od 40 izlagača predstaviće kvalitetne i ukusne biljne proizvode i produkte miroljubive i organske poljoprivrede. Među njima su proizvođači, restorani, uvoznici, distributeri…

Biće postavljeni i štandovi sa obiljem materijala inostranih i domaćih udruženja za zaštitu prirode i životinja.

Kozmetika bez ogleda na životinjama, sirova ishrana, odeća i obuća od prirodnih i veštačkih materijala pravljena kao Animal Frendly, samo su neke od tema na pedavanjima i edukativnim radionicama.

Najavljene su degustacije vege pljeskavica, burgera, falafela, vege pečenica, kulena i ostalih ukusnih specijaliteta.

Radionice za decu tokom festivala predviđaju crtanje, oblikovanje, maskiranje… ali i učenja komunikacije uz umetnike stručne logopede.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković