Naslovna » Izlasci » Sport » F4 Evrolige 2018 u Beogradu!
F4 Evrolige 2018 u Beogradu!

F4 Evrolige 2018 u Beogradu!

Završni turnir F4 Evrolige u sezoni 2017/18. biće održan u Beogradu, a utakmice će biti odigrane u Kombank areni.

To informaciju potvrdio je Tanjugu gradski sekretar za sport i omladinu, Slavko Gak.

Kako se navodi, do sada se o toj informaciji spekulisalo, a sledeće srede, čelnici Evrolige sa Đordijem Bertomeuom na čelu doći će u glavni grad Srbije i predstaviti plan za održavanje završnog turnira.

Ugovor će potpisati Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, i Bertomeu, prvi čovek Evrolige.

Kombank arena ima kapacitet od 18.386 mesta, u njoj su igrani i letošnji mečevi kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali još od 2005. godine i tadašnjeg Evrobasketa, nije bilo ovakvog košarkaškog spektakla u našem glavnom gradu.

Domaćin F4 Evrolige ove sezone biće Istanbul.

Podsećamo i da je Srbija kandidat za domaćina Svetskog prvenstva 2023. godine za seniore. U planu KSS-a je i da se sa Košarkaškim savezom Slovenije podnese zajednička kandidatura za organizaciju Evropskog prvenstva 2019. godine za seniorke, pri čemu bi se takmičenje po grupama odvijalo u dve države a sama završnica i borbe za medalje u Beogradu.

Najnovija informacija (26. oktobar 2016.): Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Evrolige Đordi Bertomeu potpisali su u Starom dvoru ugovor kojim je Beogradu dodeljena organizacija finalnog turnira Evrolige 2018. godine.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.