Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival pobednika festivala 2016 u Rakovici

Festival pobednika festivala 2016 u Rakovici

U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica u subotu, 15. oktobra, počeće Pozorišne svečanosti Festival pobednika festivala.

Tog dana će od 19.00 biti organizovana izložba Muzeja pozorišne umetnosti „Miloš Žutić – gospodin glume“. Od 20.00 emitovaće se film Milana Šarca „Vreme Mire Stupice“.

Dan kasnije, 16. oktobra od 20.00, organizovano je veče posvećeno autorima pozorišne muzike Bajagi i Saši Lokneru. U ponedeljak, 17. oktobra, održaće se svečano otvaranje festivala predstavom „Perikle“ (tekst V. Šekspir, režija Nikita Milivojević) u izvođenju Šabačkog narodnog pozorišta.

Promocija časopisa Sterijinog pozorja „Scena“ održaće se u utorak od 19.00. Sat kasnije, od 20.00 na programu je predstava „Tri sestre“ u izvođenju Narodnog pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja. Dan kasnije, 19. oktobra, od 19.00 u okviru pozorišne manufakture-teatra biće predstavljena pozorišna porodica Trifunović (Boba, Toma, Sergej i Branislav). Od 20.00 na programu je prestava „Julije Cezar“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sombora i Budva grad teatra.

Veče posvećeno Slobodanu Ž. Jovanoviću, televizijskom i pozorišnom reditelju, održaće se u četvrtak, 20. oktobra od 19.00, dok će se od 20.00 odigrati predstava „Gde je nestao Harms“, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Niša. Poslednjeg dana manifestacije, 21. oktobra od 20.00, na programu je predstava „Prs’o“ po tekstu Remija de Voa i u režiji Olivere Đorđević, u izvođenju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Po završetku predstave biće proglašenje pobednika i zatvaranje festivala. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.