Naslovna » Izlasci » Festivali » Havana u Beogradu 2016 od 10. do 13. novembra

Havana u Beogradu 2016 od 10. do 13. novembra

Festival kubanske muzike i plesa, Havana u Beogradu (Havana en Belgrado), biće održan od 10. do 13. novembra.

Po šesti put, u srpskoj prestonici biće organizovani koncerti, plesni nastupi i radionice i žurke, tokom kojih će se i te kako osetiti duh Kube.

Prostori u kojima će biti priređeni događaji su SKC, DKC „Majdan“ i Centar urbane kulture. Zvezde festivala Havana u Beogradu svakako su Yoruba Andabo, verovatno najbolji kubanski rumba bend na planeti.

Plesni program festivala čine radionice kubanskih plesova, tokom dva festivalska dana, u nekoliko plesnih sala.

Havana u Beogradu: Yoruba Andabo
Havana u Beogradu: Yoruba Andabo

Ove godine će na plesnim radionicama biti i bend koji će svirati tradicionalnu kubansku muziku. Reč je o sastavu Okilakua, koji dolazi iz Francuske i predvodi ga pevačica Marta Galaraga, jedan od najboljih glasova kubanske rumbe.

Njihovi nastupi uživo su neprikosnoveni, šou koji se i gleda i sluša, vrhunski muzičari i plesači u tradicionalnim kostimima – pravi duh Kube na sceni.

Drugog dana festivala nastupiće svetski poznati bend koji postoji više od pedeset godina i koji je iznedrio najveća imena kubanske muzičke scene – Elito Reve y Su Charangon. Sedamnaest vrhunskih muzičara, koji uživo zvuče savršeno, donose vrelu energiju u glavni grad Srbije.

Tokom četiri dana festivala, biće organizovane žurke na kojima će muziku puštati di-džej Havijer, di-džej El Gato Volador, di-džej Leo D’Kuba.

Već godinama je Havana u Beogradu festival koji organizuje tim svetskih šampiona u salsi „Havana Belgrado“, po kvalitetu i energiji jedan od najboljih u Evropi. O tome svedoči veliki broj posetilaca iz Francuske, Engleske, Poljske, Bugarske, Nemačke, Italije, Grčke, Hrvatske, Crne Gore.

Ne samo da se kubanska muzika i kultura predstave Beogradu, već se i grad u najboljem svetlu predstavi svima koji dođu i provedu četiri nezaboravna dana. (Jovana Vlaisavljević za danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.