Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba italijanske visoke mode u Konaku kneginje Ljubice
Strasti i snovi italijanske mode
Strasti i snovi italijanske mode

Izložba italijanske visoke mode u Konaku kneginje Ljubice

Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil i istraživanje” naziv je i tema izložbe koju će posetioci moći da vide od 18. oktobra do 6. novembra u Konaku kneginje Ljubice.

Postavka, ekskluzivno, prikazuje neponovljive kreacije slavnih modnih brendova, među kojima su Đanfranko Fere, Marela Ferera, Gaj Matiolo, Gatinoni, Sestre Fontana, Đorđo Armani, Enriko Koveri, Laura Bjađoti, Versaće, Valentino, Fendi, Renato Balestra.

Među eksponatima će se naći i Armanijeva haljina koju je nosila Sofija Loren na crvenom tepihu povodom proslave 70. godišnjice filmskog studija Činečita, haljina sestara Fontana koju je nosila Ava Gardner u filmu „Bosonoga kontesa“ (a zatim je moderniju verziju imala Anita Ekberg u Felinijevom filmu „Dolče vita“), haljina “Skuola di moda Ida Feri” koja je prikazana dok je u izradi, pa se na njoj može videti sam krojački proces. Biće izložen i muški sako “Luka Litriko” koji je delimično završen – isti takav model kreirao je Anđelo Litriko za Ričarda Bartona.

Cilj postavke u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu je da prikaže talenat, umetnički izraz i zanatsku savršenost italijanske mode kao kulturnog i ekonomskog nasleđa jedne zemlje.

Izložba se održava u okviru XVI izdanja tradicionalne oktobarske Nedelje italijanskog jezika u svetu. Ovogodišnje izdanje pod naslovom “Italijanski jezik i kreativnost: brendovi i odeća, moda i dizajn” posvećeno je italijanskoj kreativnosti i njenim brendovima, a posebno sektorima mode, odeće i dizajna.

Svečano otvaranje izložbe “Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil i istraživanje” je u utorak 18. oktobra u 18:30.

Ulaznica košta 200 RSD, odnosno 100 RSD za učenike, studente i penzionere.

Radno vreme Konaka kneginje Ljubice
utorkom, sredom i petkom od 10 do 17 časova
četvrtkom od 10 do 18 časova
subotom od 12 do 20 časova
nedeljom od 10 do 14 časova
ponedeljkom zatvoreno.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.