Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Katarina Stanković u Guarneriusu

Katarina Stanković u Guarneriusu

U petak, 28. oktobra od 20.00 u Centru lepih umetnosti Guarnerius nastupiće harfistkinja Katarina Stanković.

Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti nastaviće talentovana mlada umetnica u pratnji pijanistkinje Darje Damjanović.

Na programu su dela Pariš-Alvarsa, Turnijea, Skarlatija i Erdelija.

Katarina Stanković (Beograd, 1994) harfu svira od svoje šeste godine. Završila je nižu i srednju muzičku školu „Mokranjac“, a trenutno je studentkinja master studija na FMU, u klasi prof. mr Ljiljane Nestorovske.Za dž

Sa uspehom je učestvovala na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i osvojila brojne nagrade: zlatna plaketa na Trećem međunarodnom takmičenju Društva harfista Slovenije u Velenju, druga i treća nagrada na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“, prva nagrada na Prvom internacionalnom takmičenju učenika i studenata muzike Federacije BiH u Sarajevu, prve nagrade na takmičenju UFAM u Parizu, prve nagrade na Republičkim takmičenjima.

Nastupala je sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Niškom omladinskom filharmonijom „Naissus“.

Pohađala je master klasove kod uvaženih harfista i pedagoga, kao i internacionalnu letnju školu u Nici kod svetski priznatog harfiste Emanuela Sejsona.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.