Naslovna » Izlasci » Pozorište » Konak kneza Miloša: Što se bore misli moje
Konak kneza Miloša: Što se bore misli moje

Konak kneza Miloša: Što se bore misli moje

Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu nastaviti sa prikazivanjem muzičko-scenskog igrokaza „Što se bore misli moje“ u Konaku kneza Miloša u Topčideru.

Do kraja godine planirano je šest izvođenja. Prvo će biti u subotu, 22. oktobra od 17.00, drugo 29. oktobra od 16.00, treće i četvrto 5. i 6. novembra od 16.00, a peto i šesto u subotu i nedelju, 3. i 4. decembar od 16.00. Organizatori i realizatori programa su Istorijski muzej Srbije i Kulturno-obrazovni centar „Radionica pod otvorenim nebom“.

Igrokaz „Što se bore misli moje“ je jednočinka u trajanju od sat vremena koja opisuje jedan segment života kneza Mihaila Obrenovića i njegove supruge kneginje Julije Hunjadi Obrenović – pripremu Julijinog rođendana na njihovom imanju „Ivanka“ (u današnjoj Slovačkoj). U prekrasnom ambijentu letnjikovca „Ivanka“ u atmosferi pripreme rođendanskog slavlja i očekivanja gostiju, knez Mihailo i kneginja Julija pričaju svoju priču, otkrivaju neke tajne, strepnje, ali i lepe trenutke iz života.

U raskošnim kostimima tadašnje mondenske Evrope i uz pratnju divne muzike Franca Lista i Kornelija Stankovića, glavni junaci predstave upoznaće publiku sa mnogim znamenitim ličnostima epohe, dočarati istorijske prilike kroz zanimljive anegdote i podsetiti na divne, gotovo zaboravljene pesme, među kojima je i „Što se bore misli moje“, koju je napisao knez Mihailo Obrenović.

Cilj projekta je afirmacija srpske tradicije, kulture i jezika, kao i negovanje vrednosti srpske istorije i opšte kulture. Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je unapred izvršiti rezervaciju na telefon broj 2660-422.

Cena karte je 350 RSD. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.