Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mikser, 22. oktobra: Edo Maajka i Sassja
Edo Maajka na koncertu u Mikseru
Edo Maajka na koncertu u Mikseru

Mikser, 22. oktobra: Edo Maajka i Sassja

U subotu 22. oktobra u Beogradu je prvi put na solo koncertu Edo Maajka, a pre njegovog nastupa u prostoru Mikser House, pred publikom je poznata reperka Sassja.

Dosadašnji angažman gostiju iz regiona dobro je poznat ljubiteljima repa.

Edo Maajka (rođen u Brčkom, živeo u Tuzli i Tel Avivu, a sada u Zagrebu) od početka ima Balkan za temu. ,,Krv, suze i znoj – to je Balkan moj… ovaj Balkan je, ljudi, stvoren za rep“ stihovi su kojima je potpisao album ,,Stig’o ćumur“ davne 2006. godine. Punih deset godina i dva albuma kasnije, a nakon nekoliko godina provedenih u Izraelu, Edo Maajka se vraća na Balkan gde nastavlja da se britkim jezikom obračunava sa ovdašnjim mentalitetom. Da se protiv boljki društva bori oštrim, ali šarmantnim i inteligentnim rimama.

„Izbeglištvo je uticalo na mene da nemam taj osećaj pojačanog nacionalizma. Skontao sam da je to samo jedna glupost koja pomaže ljudima da kontrolišu druge ljude i ništa više“.

Da u svemu ima veliki broj vernih pratilaca i saveznika govori publika, koja ga je pomno pratila na festivalskoj letnjoj turneji, na kojoj se posebno izdvaja nastup na ovogodišnjem Love Festu.

U Beogradu će mu podršku na bini pružiti ekipa iz FM Jama, dok će koncertno veče otvoriti i masu zagrejati reperka, tekstopisac i jedna od „najjačih“ ženskih MC-a u regionu – Sassja.

Njenu energiju je davnih dana prepoznao upravo Edo Maajka, ali i Frenkie, DJ Soul i cela ekipa tuzlanskog FMJAM-a, koji je prihvaćen kao jedan od najznačajnijih pokretača alternativne muzičke scene u ovom delu Evrope. Sassjini počeci sežu u 2010. godinu kad je objavila prvi spot za pesmu “Ostavi da gori”. Do danas je snimila desetak singlova eksperimentišući sa rege, denshol, dabstep… zvukom. Album „Taktički praktično“ u prvim danima digitalne dostupnosti dospeo je, za samo nedelju dana, na prvo mesto po slušanosti na regionalnom  Deezer-u.

Koncert počinje u 21 čas, ulaznice su po pretprodajnoj ceni od 600 dinara dostupne u Mikseru, kao i na svim GigsTix prodajnim mestima, a redovna cena (od srede, 19. oktobra) biće 800 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1000 dinara.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.