Naslovna » Izlasci » Pozorište » Muzički svodovi Beograda: Plaisir d’amour
Muzički svodovi Beograda: Plaisir d'amour

Muzički svodovi Beograda: Plaisir d’amour

Muzej grada Beograda i Kulturni element u saradnji sa 56. Oktobarskim salonom organizuju muzičko-scenski performans „Plaisir d’amour“.

Performans će se održati u subotu, 29. oktobra od 20.00, u Muzeju grada Beograda (Resavska 40b), a tom prilikom će se svečano otvoriti i druga po redu koncertna sezona „Muzički svodovi Beograda“.

Plaisir d’amour

Ujedinjujući muziku, teatar i pokret, a u simbiozi sa idejom ovogodišnjeg Oktobarskog salona, muzičko-scenski performans „Plaisir d’amour“ predstavlja plamen natprirodne ljubavi.

Inspirisani poznatom pesmom kompozitora Žan-Pol-Egida Martinija, na stihove Žan-Pjer-Klarisa de Florijana, autorski tim kompozitor Ivan Plazačić, reditelj Tadija Miletić i koreograf Marina Miletić kreirali su koreo-muzičko delo reflektujući pitanje koje se već vekovima nameće a to je kako dostići i održati plamen večite ljubavi.

O koncertnoj sezoni „Muzički svodovi Beograda“

Uz želju da publici ponudi raznovrsne i atraktivne koncerte, kao i novo, još neviđeno iskustvo Kulturni element je pokrenuo niz koncertnih aktivnosti u saradnji sa Muzejem grada Beograda.

Sjedinjujući muziku sa drugim umetnostima, ideja ove sezone je da svaki od koncerata bude prikazan kao svojevrsna umetnička forma.

Muzički urednik sezone je pijanistkinja Dina Čubrilović, a sama realizacija koncerata uključuje veliki broj članova Kulturnog elementa. Do sada su realizovani koncerti domaćih i internacionalnih umetnika u Konaku kneginje Ljubice, a u sezoni 2016/17 planirani su događaji u svim muzejima u sastavu Muzeja grada Beograda. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.