Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Nešto sasvim novo – Teatar u Filharmoniji

Nešto sasvim novo – Teatar u Filharmoniji

U četvrtak 27. oktobra Kamerna scena Beogradske filharmonije predstavlja prvi u seriji događaja pod nazivom Teatar u Filharmoniji, u kojima spaja muziku sa pozorištem na nov način.

Muzičari Beogradske filharmonije scenu će deliti sa glumcima Tamarom Krcunović i Vladimirom Aleksićem, koji će čitati pisma čuvenih kompozitora.

Planirano je pet pozorišnih koncerata do kraja sezone 2016/2017 – Teatar u Filharmoniji baviće se umetnošću, stvaralaštvom, ličnim dramama, tragičnim ljubavima, sudbinama i emocijama petorice velikih kompozitora – Mocarta, Čajkovskog, Malera, Šumana i Stravinskog.

Prvi je na programu Mocart, 27. oktobra u 19 časova. U intimnom ambijentu sale Beogradske filharmonije kamerni sastav približiće posetiocima genijalna dela, koja će ovoga puta, sasvim sigurno, doživeti na poseban način.

U četvrtak 1. decembra ”čitaće se” Čajkovski, a u 2017. godini, 23. februara Maler, 13. aprila Šuman i 25. maja Stravinski.

Teatar u Filharmoniji – pozorišni koncert kao novi žanr

Ciklus Teatar u Filharmoniji nudi slušaocima, a sada i gledaocima, novu perspektivu u uživanju i razumevanju umetnosti velikih kompozitora. Koristeći korespondencije kompozitora sa njima važnim osobama sa jedne strane, i njihovo stvaralaštvo sa druge, formira se jedinstven i intiman novi žanr – pozorišni koncert, delo koje se izvodi muzikom i rečima.

Kompleti ulaznica već su u prodaji na biletarnici Beogradske filharmonije, kao i onlajn, a ulaznice za pojedinačne koncerte moći će da se kupe od 24. oktobra.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković